Євро-2012: день за днем

Трибуни проводжали улюбленця бурхливими оваціями. У складі збірної порадував і наш земляк, гравець полтавської “Ворскли” Євген Селін, який вміло грав на відборі м’яча, постачаючи партнерів-нападників точними пасами. Ще один екс-“ворсклянин” Андрій П'ятов показав свій клас, кілька разів рятуючи команду від неминучих голів. Отож 2:1. І тепер головне – пережити ейфорію перемоги та налаштуватися на наступні ігри із Францією та Англією, які, до речі, між собою зіграли внічию – 1:1.

Наші співрозмовники – вболівальники української збірної.

– Це була просто фантастична гра, – ділиться по телефону своїми враженнями полтавець Сергій Назаренко. – На стадіон потрапити не вдалося. Тож спостерігав за грою Україна – Швеція у фан-секторі на Хрещатику. Сподобалося, як зіграв мій тезка – теж Сергій Назаренко: незважаючи на свій вік, як повідомили статисти, за матч набігав кілометрів десять.

– В останні хвилини зустрічі ми дуже нервували, – зізнається мешканка Полтави Світлана Мирна, яка до Києва приїхала зі своїм хлопцем Сергієм. – Чесно кажучи, навіть думали, що наші хлопці не втримають перемогу. А після фінального свистка у всіх була така неймовірна радість. Описати це неможливо.

– Євро-2012 проходить на високому рівні, – переконаний пенсіонер Леонід Грядовенко. – Сподіваюся, що гості запам’ятають нас надзвичайно гостинними і привітними, життєрадісними, незважаючи на все, що про нас пишуть недоброзичливці. Ми дуже оптимістична, молода, чудова нація. І все у нас буде прекрасно. Мій прогноз та побажання для збірної України – вийти щонайменше у півфінал.

– Наша збірна гідно відіграє чемпіонат, – вважає студент одного із полтавських вишів Павло Ткач. – Таку надію вселяє стартова перемога над шведами. Взагалі я оптимістично налаштований і думаю, що з Англією та Францією можна буде поборотися. 

Фан-зони, містечка, посольства

З кожним днем в Україну прибуває все більше іноземних гостей. За даними Міністерства закордонних справ України, з початку проведення Євро-2012 до приймаючих міст прибуло понад 160 тисяч іноземних уболівальників. Найбільше туристів завітало до Львова.

У Києві, на Хрещатику, за підрахунками представників оператора фан-зони, на території фан-містечка побувало близько 100 тисяч вболівальників. Вони поводилися врівноважено і стримано, порушень не зафіксовано. За чотири дні роботи фан-зони вболівальники з’їли 2 кілометри сосисок та випили більш ніж цистерну пива – повідомляють організатори.

Львівська фан-зона розважила протягом дня 26000 фанів. Як підкреслив міський голова Львова Андрій Садовий, у Львові справді рекордна кількість вболівальників, фанів та туристів – 60 тисяч. Найбільше – із Німеччини (понад 15 тисяч осіб). Є представники більш ніж 30 країн світу: Китаю, Фінляндії, Ірландії, Нідерландів, Індонезії, Малайзії, В’єтнаму…

У Харків на Євро-2012 прибуває більше туристів, ніж очікувалося: замовляють додаткові літаки. “Динаміка прибуття вболівальників зростає щодня. Зараз починають замовляти нові літаки і летіти в Харків”, – повідомив директор департаменту підготовки до Євро-2012 Харківської міськради Олександр Нечипоренко. За його словами, лише голландців у місті більше 8 тисяч, трохи менше росіян. У помаранчкемпі, наметовому таборі в харківському гідропарку, успішно обживаються голландські фани. Мешканці помаранч-кемпу зазначають, що дуже задоволені умовами проживання та насолоджуються атмосферою справжнього футбольного свята. “Тут є всі умови – душові, зручні ліжка, холодильник. Ці засоби розміщення значно кращі, аніж дорогі готелі у центрі міста”, – сказав у коментарі голландському телеканалу NOS один із прихильників команди Берта ван Марвейка.

У Донецьку відкрилося фан-посольство. Під гаслом “Вболівальники – для вболівальників!” організація надаватиме консультаційні та інформаційні послуги для підтримки фанів збірних під час Євро-2012. Інформація та допомога надається всім фанатам або відвідувачам футбольного турніру. В кемпінг-парку Донецька вже проживає більше 700 вболівальників. Постояльці кемпінгу на 60% складаються з уболівальників збірної Англії, решта – французи та росіяни. Крім того, в донецькому кемпінгу проживають вболівальники з Японії, Китаю, Ірландії та Австралії.

(При підготовці публікації використано матеріали Інформаційного центру “Україна-2012”).

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.