Веселі діти щасливих батьків

 

Цьогоріч конкурс святкував невеличкий ювілей – 5-річчя. З огляду на те, що найменшим дівчаткам було по 4–5 років, можна сказати, що конкурс наздоганяє своїх учасників. Номінанти і переможці минулих міжнародних проектів “Маленькі король і королева світу” ввійшли до дитячого журі, що разом із дорослим оцінювало конкурсантів.

У конкурсних епізодах “Україна”, “Візитка”, “Топ-модель Євро-2012” і “Бал” діти представляли себе, свої захоплення, уподобання й демонстрували моделі дитячого одягу – народний костюм, спортивний стиль і вечірнє вбрання. Показали й творчі номери у конкурсі талантів. Сцена театру імені Миколи Гоголя перетворювалася то на казковий палац, де маленькі королі й королеви кружляли на балу; то на місце фольклорної вечірки в українському стилі; то на спортивну арену, де під футбольний гімн “Україно, пе-ре-ма-гай!” дівчата й хлопці з атрибутикою збірної України, полтавської “Ворскли” та інших клубів демонстрували готовність до наймасштабнішої спортивної події року – Євро-2012. Гран-прі серед найменших учасників здобули шестирічні Анастасія Сафронова з Кіровограда, Катерина Колодій із Полтави, першими віце-королевами стали 4-річна Зоряна Проценко і 6-річна Парасковія Бережна з Полтави. У групі 7–9 років титули маленьких королеви і короля отримали Дарина Немерюк із Мелітополя, Катерина Федоріна з Полтави, Олексій Жамардій із Полтави; у групі 10–11 років Гран-прі вибороли полтавці Анна Черкаська і Костянтин Павлюченко; у старшій групі – полтавці Карина Дорошенко, Софія Титаренко, Володимир Лимар.

Талановиті діти зростають у дружних родинах. Як підтвердження цього в рамках дитячого конкурсу краси й талантів “Маленькі король і королева” відбувся міський соціально-мистецький проект “Найкраща родина 2012 року”. В конкурсі “Творча візитка” три багатодітні сім’ї демонстрували свої таланти, розповідали про родинні традиції й цінності. Дмитро й Оксана Хани разом уже 12 років, виховують трьох доньок. Це співоча й музична родина, девіз якої – щастя і любов понад усе. Михайло й Лілія Назаренки відзначають 10-річчя подружнього життя і мають чотирьох дітей, старші доньки – близнючки. Батьки намагаються допомогти своїм дітям розкрити здібності, прищепити їм християнські цінності, виховати справжніми людьми. Петро і Тетяна Корабельникови йдуть разом по життю вже 17 років і влаштували на сцені цілий спектакль у стилі реп, де тато – капітан сімейного корабля – зібрав свою непосидючу команду: чотирьох дочок і сина. Діти займаються музикою, спортом, беруть участь у художніх колективах. Усі родини-учасниці співали пісні на сімейну тематику, діти читали вірші про мам. У наступному конкурсному епізоді сімейні команди показали, як вміють активно відпочивати, пограли із залом у свої улюблені ігри. І разом дійшли висновку, що любов і взаєморозуміння об’єднують сім’ї найкраще. “Родиною року” стали Корабельникови, саме вони на міжнародному конкурсі в Болгарії представлятимуть Україну. Всі учасники конкурсів і діти, присутні в залі, отримали подарунки. Окремо була відзначена активна полтавська родина Данильченків.

Організаторами дитячого і сімейного конкурсів виступили відділ у справах сім’ї та молоді ОДА, міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, обласне відділення Українського фонду культури, творче об’єднання “КЛАРС”, центр дитячої моди “Age of beautiful”, спонсорами – ряд підприємницьких структур міста, партнером – громадське об’єднання “Наш Дім – Полтава”. Продюсером і головою журі була заслужений працівник культури України, голова обласного відділення Українського фонду культури Олександра Сидоренко.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.