Вадим Євтушенко – новий головний тренер “Ворскли”

 

Починаючи з 1989 року, Євтушенко грав у Швеції за команди АІК і "Сіріус". А з 1996 року працював у цій же країні помічником головного тренера в клубах "Реймерсхольм" і "Хаммарбю". Також працював головним тренером у клубах "Ярфалла" і "Валста Сіріанска". Повернувшись на Батьківщину, з 2008 по 2009 роки він допомагав Олексію Михайличенку в національній збірній України. Останні півроку Вадим Євтушенко очолював кіровоградську "Зірку", яка у першій лізі фінішувала 11-ю.

Свого часу Вадим Євтушенко був 5-разовим чемпіоном СРСР (у складі київського "Динамо"), а з командою АІК (Стокгольм) виграв першість Швеції. У складі збірної СРСР провів 11 матчів.

В інтерв'ю прес-службі ФК "Ворскла" Вадим Євтушенко оприлюднив завдання, які поставлені керівництвом клубу. Зокрема, за його словами, буде зроблено все для того, щоб зберегти позиції, завойовані командою впродовж останніх сезонів у Прем'єр-лізі.

– Передусім прагнутимемо, – наголошував Вадим Євтушенко, – щоб "Ворскла" успішно стартувала у новому чемпіонаті, радувала грою вболівальників, при цьому набираючи очки.

– Якому ігровому стилю Ви віддаєте перевагу?

– Треба старатися грати у збалансований футбол. Вважаю, на полі слід діяти так, щоб жоден із аспектів гри (захист чи напад) не страждав. Микола Павлов за роки роботи у Полтаві зробив чимало. Усі його надбання будемо розвивати, звичайно, привносячи й свої новинки.

– Після успішної участі "Ворскли" у турнірі Ліги Європи деякі західноєвропейські клуби звернули увагу на наших футболістів. Спробуєте зберегти основу команди?

– На сьогодні позиція клубу, а тож і моя, – зберегти усіх ключових і талановитих виконавців у команді. Особливо це стосується молодих гравців. Хоча із рішення когось із футболістів залишити клуб трагедії не робитимемо. У футбол на полі одночасно грають одинадцять чоловік.

– Чи правда, що деякі лідери кіровоградської "Зірки" можуть стати потенційними "ворсклянами"?

– Нині моє завдання – уважніше придивитися до гравців, які входять до складу моєї нової команди. У "Зірки" є кілька цікавих виконавців. І, якщо нам потрібне буде посилення, сподіваюся, керівництво клубу прислухається до наших побажань стосовно роботи на трансфертному ринку.

***

Колишній наставник "Ворскли" Микола Павлов очолив маріупольський "Іллічівець".

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.