“Але душі і серця вірні правді до кінця…”

І це свого роду день підсумків, день оцінок зробленого за рік – за кращі доробки представники мас-медіа одержують нагороди, вислуховують подяки, а найголовніше – мають нагоду знову й знову пережити, відчути і всім сказати вголос про свою любов до професії, про те, що це справді не робота, а спосіб життя, єдино можливий для цієї когорти лицарів слова і правди. Тому звучать такі високі слова, такі щирі освідчення, а відчуття свята переростає в почуття щастя. Легким у справжніх журналістів воно ніколи не було, та й не буде, тож ще більш приємно, коли це розуміють і наші читачі, слухачі, глядачі, і представники влади.

Про все це йшлося у численних виступах учасників зібрання. Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації, депутат обласної ради Валерій Пархоменко зокрема наголосив, що ЗМІ – “це те джерело, той майданчик, з якого влада інформує про свою роботу. Водночас журналісти є певним “контролюючим органом”. Із засобів масової інформації ми можемо почути критику в свій бік, що допомагає у роботі. А численні звернення від громадян до ЗМІ – це елемент співпраці з громадянським суспільством, що є теж досить важливим”. Він вручив грамоти облдержадміністрації та обласної ради групі журналістів.

Про здобутки колег і нову хвилю поповнення (адже цього року відбувся перший випуск журналістів, підготовлених уже вдома, у Полтавському педуніверситеті) говорили голова обласної організації, секретар НСЖУ, головний редактор Всеукраїнської громадсько-політичної газети “Зоря Полтавщини” Григорій Гринь, генеральний директор ОДТРК “Лтава” Микола Ляпаненко, начальник головного управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації, депутат обласної ради Микола Перепелиця. Вітала журналістів і представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення у Полтавській області Лілія Миронович. І ще багато друзів ЗМІ прийшли на свято – з квітами, грамотами й подарунками. Так, наша колега, сьогоднішня ювілярка Людмила Даценко одержала не тільки найбільше грамот і квітів, а й іменного годинника від головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації. ОДТРК “Лтава” отримала плазмовий телевізор від Державної податкової служби в Полтавській області. А Микола Ляпаненко вручив відеокамеру Наталії Святцевій, адже буквально цими днями дитяча студія “Разом”, яку вона очолює, виборола Гран-прі міжнародного конкурсу.

В урочистостях взяли участь і ветерани полтавської журналістики. Усіх присутніх вітали фольк-гурт “Стрибожі внуці”, танцювальні колективи “Флеш”, “Гарний настрій”, переможці конкурсу “Квадрат Успіху” шукає таланти”.

“Є професія така, неспокійна і важка”, – співає про журналістів відомий виконавець власних творів, до речі, журналіст Анатолій Матвійчук, наголошуючи головне: “Але душі і серця вірні правді до кінця”. Під цими рядками підпишеться кожен, хто обрав шлях журналіста.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.