ПРІОРИТЕТИ РОБОТИ ВЛАДИ

 

Відсутність ефективної влади в Україні протягом кількох років призвела до того, що чиновники більше піклуються про себе, ніж про державні інтереси. Часто-густо вони просто не розуміють змісту запропонованих Президентом реформ, більше того – намагаються вставити палки в колеса. Президентський терпець увірвався – просто під час засідання Ради регіонів Віктор Янукович запропонував Миколі Азарову скласти список міністрів, які саботують проведення реформ, щоб звільнити їх.

Президентська позиція заслуговує на увагу та розуміння, адже своїми ініціативами Глава Держави намагається змусити неповоротку державну машину працювати на благо простого народу. Прагнення до дебюрократизації роботи державного апарату, який втрачає власну ефективність, знаходить підтримку серед населення. Українці втомилися від ситуації, коли проголошені реформи, що дарують надію на краще життя, гублять енергію та гальмуються десь на поверхах піраміди державної влади.

Віктор Янукович наголосив на тому, що стосується модернізації в нинішніх умовах. Це, “безумовно, стимулювання високотехнологічного виробництва та створення нових добре оплачуваних робочих місць”. Справді, модернізація нині життєво необхідна, адже без економічного зростання годі й сподіватися на покращення добробуту українців. Україна перебуває у доволі непростих умовах, практично два роки існуючи без зовнішніх запозичень, тому від усіх чиновників вимагається максимальна мобілізація.

Доволі несподівано та гостро Віктор Янукович висловився проти дій окремих надто завзятих силовиків, які, на його думку, завдають величезної шкоди суспільству й державі. Свою позицію Президент аргументував чітко та зрозуміло: “Я приймаю особисто і підприємців, і представників органів місцевого самоврядування, особливо сільських голів. Я не буду сьогодні наводити ці кричущі приклади, у нас ще будуть виступаючі про це говорити. Я хотів би звернутись до правоохоронців і просив би Генерального Прокурора розглянути це питання окремим рядком, проаналізувати, скільки є скарг від представників малого та середнього бізнесу. В розрізі регіонів провести такі координаційні наради я просив би голів обласних державних адміністрацій разом із прокурорами”.

Занепокоєність Президента цілком зрозуміла, адже Україна перебуває в стані непростої конкурентної боротьби, і невиправдано  жорсткі дії правоохоронців відлякують інвесторів та ускладнюють роботу всіх бізнес-прошарків.  Їй сьогодні необхідно створити привабливий інвестиційний клімат, який сприятиме припливу грошей у вітчизняну економіку.

Проте не лише проблемами бізнесу опікується Віктор Янукович. Президент наголосив, що “гостро стоїть питання забезпечення дітей якісними та безпечними іграшками, одягом та взуттям. У цих напрямах треба підсилити контроль, але знову ж таки, щоб тут усе було без “штурмівщини”. Глава Держави наголосив, що це питання належить до сфери національної безпеки, адже турбота про підростаюче покоління – одна з ключових ознак цивілізованої держави.

Президент вчергове довів, що має повну інформацію про ситуацію в країні та готовий вживати жорстких заходів стосовно тих, хто не спроможний брати активну участь у здійсненні реформ. Віктор Янукович підтвердив, що буде діяти оперативно, формуючи ефективну команду для їх здійснення  в інтересах всієї країни. Він надзвичайно занепокоєний гальмуванням у процесі здійснення реформ та добре усвідомлює всю глибину відповідальності за долю країни.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.