Кобзарському дзвінкому роду нема ні краю, ні кінця

 

Учасники та гості свята вклонилися пам’яті Федора Кушнерика на місці його вічного спочинку. Голова райдержадміністрації Віктор Кордубан, голова райради Іван Лещенко, представники громадськості, гості поклали квіти до пам’ятників Тарасові Шевченку та Федору Кушнерику. Продовжилося дійство виставкою творів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, художників, виступами народних талантів не лише з Великобагачанського краю, а й із Полтавщини. Усі заходи свята супроводжували лірично-задушевні мелодії бандури. Урочисто і натхненно звучали вони у виконанні ансамблю бандуристок Великобагачанської дитячої музичної школи імені Федора Даниловича Кушнерика. Весело і піднесено полинули дзвінкі яскраві голоси дівчат із капели бандуристок “Любава” Полтавського музичного училища імені Миколи Лисенка. По-новому – красиво і водночас неповторно – лунали українські народні пісні з головної сцени свята у виконанні секстету бандуристів “Шпилясті кобзарі” Київського національного університету культури і мистецтв, артистів обласної філармонії.

Цікаву програму приготували для великобагачанців та гостей свята і місцеві народні аматорські колективи. Подорожуючи святом від одного майданчика до іншого, гості мали нагоду розважитися на українській дискотеці “Із самого рання поспішай на народне гуляння” разом із народним аматорським гуртом “Пектораль” Гоголівського будинку культури, самобутнім танцювальним колективом “Кумоньки” Білоцерківського сільського будинку культури. Усі охочі мали унікальну можливість власноруч відтворити популярну українську мелодію під час проведення майстер-класу “Грай, бандуро, грай!”, поспілкуватися з майстрами музичних інструментів.

На святі у Великій Багачці відбувся День передплатника. Розповідь про захід буде вміщено в одному з наступних номерів газети.

Барвисті рушники, яскраві вишиванки, вироби майстрів народної творчості а ще частування стравами національної кухні – усе це створило захоплюючу атмосферу свята.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.