Стратегічний напрям – модернізація

 

Кардинальним і екстреним планом дій із виведення економіки області на нові технологічні потужності й нову якість виробництва назвала регіональну програму заступник голови облдержадміністрації Олена Адамович.

– Вперше в області, – наголосила Олена Адамович, – розроблена комплексна програма, яка охоплює всі галузі виробничої сфери. Вона не просто спрямована на розробку нового інноваційного продукту, а й передбачає докорінну модернізацію виробництва з використанням сучасних технологій.

Зазначалося, що модернізація основних галузей на новітній технологічній основі дозволить підвищити конкурентоспроможність вітчизняного виробництва і наповнити внутрішній ринок вітчизняною продукцією. Структурні зміни у господарстві регіону базуються на інноваційно-інвестиційній моделі розвитку, що передбачає реалізацію в рамках програми 57 інвестиційних проектів на загальну суму 7,3 мільярда гривень.

Стратегічними пріоритетами програми є підтримка місцевих товаровиробників, збереження та створення нових робочих місць, забезпечення гідної заробітної плати та збільшення доходів населення; імпортозаміщення за рахунок розвитку власного виробництва продукції, яка за своєю якістю була б конкурентоспроможною та не поступалась імпортованій. Досягти цього можна шляхом диверсифікації виробництва та модернізації основних засобів, ефективнішого використання діючих виробничих потужностей та підвищення їхнього технологічного рівня, суттєвого покращення регуляторного середовища для ведення бізнесу, впровадження механізму стимулювання енерго- та ресурсозбереження, організації сучасної підготовки кадрів для виробництва.

* * *

Обговорення основних положень Закону України “Про розвиток та державну підтримку малого й середнього підприємництва в Україні” та впровадження його в дію – такою була тема роботи “круглого столу”, що відбувся в облдержадміністрації. Йшлося про основні напрями державної політики у сфері розвитку малого й середнього підприємництва та проблеми розвитку останнього на Полтавщині. Наголошувалося на необхідності тісної співпраці та взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування із суб’єктами господарювання через громадські асоціації, об’єднання підприємців.

Людмила ДАЦЕНКО

“Зоря Полтавщини”

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.