Проблеми і перспективи гребінківського краю

 

Днями з робочою поїздкою тут побував голова обласної ради Іван Момот. Він провів ділову зустріч із керівниками району, взяв участь у пленарному засіданні десятої сесії Гребінківської районної ради шостого скликання.

На сесії Іван Момот поінформував місцевих депутатів про фінансову підтримку району з обласного бюджету, про створення Регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, відзначив співпрацю обласної ради та облдержадміністрації в економічному розвитку області.

Серед питань, які вирішуватимуться в Гребінківському районі при підтримці обласної влади, – прокладання підвідного газопроводу до села Сербинівка, ремонт покрівлі районної лікарні, продовження закупівлі шкільних автобусів, питання збору твердих побутових відходів у Гребінці.

***

На зустрічі Івана Момота з сільськими головами обговорювалися проблеми територіальних громад.

– Відбулася відкрита, конструктивна розмова, сільські голови висловили свої критичні зауваження, побажання, поділилися досвідом, – наголосив голова обласної ради.

Керівників громад докладно поінформували про можливості фінансування сільських об’єктів через участь в обласному конкурсі проектів розвитку місцевих територій. Для того, щоб облрада виділила кошти на реалізацію проекту, обов’язковою умовою є співфінансування районного і сільського рівнів, а також громадське обговорення.

Голова облради Іван Момот, голова райради Валерій Зінченко, голова райдержадміністрації Анатолій Вихор, міський голова Гребінки Федір Мілевський оглянули матеріально-технічну базу центральної районної лікарні, яка обслуговує понад 18 тисяч жителів району; лікарні станції Гребінка Південної залізниці, де лікуються працівники галузі з Полтавської і прилеглих районів Чернігівської областей; районного спорткомплексу з сучасним легкоатлетичним манежем. Під час відвідин лікувальних закладів медики порушили галузеві, соціальні питання. Зокрема йшлося про кадрове забезпечення, надання житла працівникам галузі, створення належних умов для роботи медперсоналу і лікування пацієнтів. Констатувалося, що невдовзі на одному з корпусів ЦРЛ при підтримці обласного бюджету буде перекрито дах. Це питання ініціювала депутат обласної ради, заступник головлікаря ЦРЛ Катерина Орос. Голова обласної ради відзначив її активну позицію.

***

У селі Ульяновка більше року функціонує водогін, побудований за спільні кошти обласного, районного, сільського бюджетів, мешканців і спонсорів. Іван Момот ознайомився з роботою цього об’єкта сільської інфраструктури. Сільський голова Сергій Кальченко розповів, що селяни зібрали більше 200 тисяч гривень, 137 тисяч додала сільрада. Прокладено понад 5 кілометрів водогону. Сільрада знову візьме участь у конкурсі місцевих проектів. Розпочали реконструкцію дитсадка, подаватимуть заявку на допомогу з обласного бюджету.

***

Голова районної ради Валерій Зінченко висловив упевненість у тому, що спільні з райдержадміністрацією напрацювання по розвитку громади району при підтримці обласної влади будуть виконані, подякував за допомогу району в реалізації програм із газифікації, “Питна вода”, організації заходів із нагоди 200-ліття Євгена Гребінки.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.