Працювати професійно, у правовому полі

У роботі семінару взяли участь голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Удовіченко, перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації, депутат облради Валерій Пархоменко, голови районних рад, ректор ПДАА Валентина Аранчій, науковці-аграрії. Це перша зустріч подібного формату. На навчання прибули близько 400 керівників органів місцевого самоврядування, які мали можливість поспілкуватись із керівниками області, фахівцями і науковцями різних галузей, отримати консультації з юридичних, економічних, земельних, фінансових питань.

 – Ми зібралися разом, щоб обмінятися досвідом, знайти шляхи вирішення проблем. Сільський голова обраний громадою і на конкретній території є найвищою посадовою особою, несе відповідальність перед виборцями, – наголосив Іван Момот. – Мета семінару – набуття сільськими і селищними головами знань, які допоможуть їм ефективно вирішувати проблеми життєдіяльності сільських територіальних громад, залучаючи для цього максимальні фінансові ресурси.

Про здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади, економічні здобутки області у промисловості, сільському господарстві, соціальній сфері, реалізації інвестиційних проектів поінформував голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. 2011 рік був для Полтавщини успішним, зазначив він і закликав голів місцевих рад працювати професійно, у правовому полі, залучати більше інвестицій для своїх територій, адже сучасні об’єкти дають і нові робочі місця, і нові технології та підходи.

Заступник начальника головного фінансового управління ОДА Наталія Портей розповіла про державні цільові програми розвитку територій, розподіл субвенцій і субсидій, заступник начальника управління державної служби Головного управління державної служби України в Полтавській області Микола Лахижа акцентував увагу присутніх на темі антикорупційного законодавства.  Проект “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, що реалізується на Полтавщині, представив начальник управління зовнішніх зносин і зовнішньоекомічної діяльності ОДА Дмитро Орлов, теми грошової оцінки земель і економічного регулювання земельних відносин торкнулася доцент ПДАА Лариса Бойко, перспектив розвитку сільського господарства – в.о. начальника головуправління агропромислового розвитку ОДА Семен Москаленко. Оболонський сільський голова Семенівського району Сергій Гамбаль поділився досвідом впровадження місцевих проектів, зокрема енергозберігаючих технологій. Омельницький сільський голова, керівник обласного відділення Всеукраїнської асоціації голів сільських і селищних рад Олександра Шереметьєва розповіла про збори асоціації, що відбулися в Києві, й підкреслила, що успіх місцевих громад залежить від активності керівників.

Підбиваючи підсумки семінару, Іван Момот наголосив, що обласна рада спільно з обласною державною адміністрацією працює над реалізацією державної політики щодо пріоритетного розвитку сільських територій, підкреслив, що керівники місцевих громад мають тісніше співпрацювати з депутатами облради, обраними від районів, аби вони захищали інтереси територій та ініціювали вирішення місцевих проблем. Він запевнив, що обласна влада сприятиме роботі сільських і селищних голів.

– Семінар дав багато корисного, насамперед щодо фінансових, антикорупційних аспектів. Це допомагатиме в роботі, – поділилася враженнями Артелярщинський сільський голова Зіньківського району Світлана Манойло.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.