Партнери з Піднебесної

 

Налагодити зв'язки вдалося завдяки тісній співпраці ПУЕТ з Інститутом Конфуція, який науковці з Піднебесної створили на базі Харківського національного університету ім. М.Каразіна. Тоді, в 2009 році, у полтавському виші з'явився перший викладач китайської мови. А вже через рік було засновано Китайський культурно-лінгвістичний центр, який покликаний знайомити студентську молодь із мистецтвом та традиціями цієї древньої країни. Мовну підготовку за цей час пройшли понад 200 осіб.

Для ПУЕТ співпраця з іноземними вишами цікава, зокрема, в аспекті підготовки фахівців із менеджменту зовнішньоекономічної діяльності. Полтавські студенти й раніше мали можливість стажуватися у Китаї, але надалі передбачається ще активніший обмін і студентами, й викладачами.

Китайська сторона використовує подібні зв'язки для популяризації в світі своєї культури. Під час відвідин Полтавського університету економіки і торгівлі  представники делегації прочитали студентам лекції про сучасне образотворче мистецтво Китаю, запросили на спеціально привезену виставку картин, а також на концерт.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.