Розглянуто профільні програми

Обговорювалися шляхи взаємодії органів внутрішніх справ області, зокрема підрозділів дільничних інспекторів міліції, з органами місцевого самоврядування щодо забезпечення громадської безпеки та правопорядку.

Заступник начальника УМВС України у Полтавській області – начальник міліції громадської безпеки, полковник міліції Олександр Донець поінформував про заходи, які проводяться щодо реформування системи органів внутрішніх справ. Він наголошував, що нині особлива увага надається підрозділам міліції, які забезпечують правопорядок, захист прав і свобод громадян, працюють безпосередньо з населенням, – насамперед дільничним інспекторам міліції.

– Втім, самотужки, без підтримки органів влади вирішити низку нагальних проблем правоохоронці не в змозі, – наголосив Олександр Донець. – Нині один дільничний інспектор міліції обслуговує в середньому близько 4 тисяч населення, а в окремих районах – 5–6 тисяч чоловік. Щоб довести чисельність служби до обґрунтованих норм (2,2–3 тисячі чоловік на одного дільничного) необхідно додатково ввести 293 посади дільничних інспекторів міліції та 404 посади їхніх помічників. Службового транспорту не вистачає, ним забезпечено лише 28 відсотків дільничних.

Поліпшити стан справ у цій сфері покликана Програма вдосконалення організації роботи дільничних інспекторів міліції, покращення їхнього матеріально-технічного забезпечення та підвищення іміджу служби на 2012–2014 роки. Про основні положення та вимоги програми доповів начальник відділу дільничних інспекторів міліції управління профілактики правопорушень УМВС України у Полтавській області Олександр Огієнко.

Конструктивні пропозиції з обговорюваних питань висловили голова Полтавської районної ради Василь Степенко, голови Карлівської й Козельщинської районних рад Петро Світлик та Юрій Марченко, депутати обласної ради Михайло Кривошей, Григорій Вернигора, Сергій Шевяков, начальник штабу УМВС України в Полтавській області, підполковник міліції Руслан Рославлєв.

Перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко зазначив, що обласна рада із розумінням ставиться до проблем правоохоронних органів та по можливості надає їм фінансову підтримку. З цією метою прийнято обласну Комплексну програму профілактики правопорушень на 2011–2015 роки. На її виконання планується спрямувати з обласного бюджету 8 млн грн. У 2011 році програму вже профінансовано на 1 млн 220 тис. грн. На останній сесії обласної ради за рахунок вільного залишку бюджетних коштів на початок року на виконання заходів цієї програми було спрямовано 500 тис. грн.

За підсумками засідання ухвалено профільні рекомендації постійної комісії обласної ради з питань забезпечення законності та правопорядку.

* * *

Прес-служба обласної ради

Засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності та інформаційної сфери за участю заступника голови обласної ради Володимира Марченка провів голова комісії Микола Ганнущенко. У ході тематичних дискусій свої думки, зауваження і пропозиції висловили депутати Микола Перепелиця, Валентина Петрова, Ігор Супруненко, Михайло Стеценко.

Члени комісії проаналізували та взяли до

 відома планову звітність керівників комунальних підприємств видавничо-поліграфічної галузі, книгорозповсюдження й інформаційної сфери щодо виконання умов контрактів та показників ефективності використання майна і прибутку, а також майнового стану підприємств за 2011 рік. Було заслухано інформацію директора видавництва "Гадяч" Галини Гребенник про ефективність та суспільну значимість діяльності очолюваного нею комунального підприємства, яку із врахуванням позитивних висновків головного управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації визнано задовільною. Схвально сприйнято й концепції, заходи зі стимулювання ефективності та суспільної значимості діяльності комунального видавництва "Полтавський літератор" та ОКІА "Новини Полтавщини" в оновленому статусі, про що поінформували присутніх виконуючі обов'язки директорів названих структур Анатолій Карпенко та Наталія Очкань. Комісія ухвалила відповідні стимулюючі рекомендації стосовно комунальних видавництв "Гадяч" та "Полтавський літератор", ОКІА "Новини Полтавщини".

Під час засідання також узято до відома, що головним управлінням інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації, управлінням майном обласної ради спільно з відділом юридичного забезпечення виконавчого апарату обласної ради на виконання п.3 рішення восьмої сесії обласної ради від 7 грудня 2011 року "Про Програму розвитку інформаційної сфери, книговидання та книгорозповсюдження в Полтавській області на 2012–2015 роки" здійснено певні напрацювання стосовно приведення у відповідність до норм чинного законодавства правовстановлюючих документів Всеукраїнської громадсько-політичної газети "Зоря Полтавщини" та обласної газети "Село полтавське", й нині ця робота триває із залученням представників цих періодичних видань. Названим відповідальним виконавцям рекомендовано інтенсифікувати процес легітимізації та імплементації в установленому порядку здійснених напрацювань, про що поінформувати постійну комісію у вересні ц.р.

Резюмуючи проведені дискусії, Микола Ганнущенко та Володимир Марченко наголосили на потребі усвідомлення кожним керівником необхідності формування корпоративної солідарності у бюджетному сегменті економіки, аби винятково у правовому полі сприяти максимально ефективному використанню коштів обласного бюджету, рентабельній діяльності комунальних підприємств.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.