Вітчизняний потенціал, зарубіжні технології

 

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула проаналізував перспективи розвитку агропромислового комплексу та поінформував про лідируючі позиції області, адже, займаючи 6-те місце в Україні за площею ріллі, останні три роки Полтавщина посідає перші місця серед областей за обсягами виробництва зерна та цукрових буряків, сої, молока. Однак, зауважив він, потенціал АПК краю використовується не повною мірою. Тому саме питання впровадження передових технологій,  розвиток прямих партнерських зв’язків між представниками сільськогосподарської галузі України та зарубіжних країн є надзвичайно актуальними.

Начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Дмитро Орлов наголосив на головних тенденціях динамічного розвитку промисловості, аграрного сектора, наявності значних невикористаних резервів у розвитку агропромислового комплексу, задіяти які можна шляхом залучення прямих іноземних інвестицій, модернізації сільськогосподарського виробництва.

Леон Табаков підкреслив, що очолювана ним асоціація протягом понад 15 років займається активним пошуком шляхів співпраці та налагодження партнерських зв’язків між українськими підприємствами й передовими фірмами Ізраїлю в різних галузях, зокрема в сільському господарстві та переробці сільгосппродукції, екології та очищенні води, будівництві, зв’язку та телекомунікацій, медицині…

На зацікавленості органів місцевого

 самоврядування Полтавщини та виробників сільськогосподарської продукції у розвитку взаємовигідного співробітництва між агроформуваннями обох держав наголосив перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко.

За підсумками зустрічі дано ряд відповідних доручень щодо напрацювання партнерських зв’язків за основними напрямами співпраці – молочне тваринництво, овочівництво та садівництво, рибна галузь, птахівництво.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.