Пільги багатодітним сім’ям

Підростаюче покоління визначатиме успіх політичного, економічного, інтелектуального та культурного життя держави. Ті, хто, попри нелегкі будні сьогодення, наважується створити багатодітну сім’ю, вбачають у дітях своє натхнення та відраду, велику радість, яка пов’язана з багатьма клопотами.

З метою посилення соціального захисту багатодітних сімей, поліпшення їх державної підтримки, створення більш сприятливих умов для виховання дітей у таких сім’ях із 1 січня 2012 року набрала чинності частина ІІ статті 11 Закону України “Про охорону дитинства”, відповідно до якої до складу багатодітних сімей відносяться особи віком від 18 до 23 років, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно­технічних і вищих навчальних закладах, до закінчення терміну навчання, але не довше, ніж до 23 років.

Підтвердженням факту навчання за денною формою у загальноосвітніх, професійно­технічних і вищих навчальних закладах для зазначених осіб є довідка з навчального закладу.

Багатодітним сім’ям, у яких термін дії посвідчення закінчується у 2012 році, для продовження терміну його дії необхідно звернутися у відділ у справах сім’ї, молоді та спорту за місцем реєстрації одного з батьків та додати такі документи: копії 1, 2, 10, 11 сторінок паспорта дитини, яка навчається, та довідку з навчального закладу про навчання за денною формою.

Якщо термін дії посвідчення дитини та батьків із багатодітної сім’ї закінчився до 1 січня 2012 року, а в зв’язку з набуттям чинності змін до Закону України “Про охорону дитинства” сім’я знову набула статусу багатодітної, родині для отримання посвідчення потрібно подати повторно повний пакет документів: заяву батька або матері про видачу посвідчень; копії свідоцтв про народження дітей; копії сторінок паспорта батька та матері з даними про прізвище, ім’я, по батькові, дату його видачі й місце реєстрації; довідки про склад сім’ї; фотокартки (батьків і дітей від 6 до 18 років) розміром 30х40 міліметрів; довідки про те, що за місцем реєстрації батька або матері посвідчення структурним підрозділом не видавалися (у разі реєстрації батьків за різним місцем проживання); копії
1, 2, 10, 11 сторінок паспорта дитини віком від 18 до 23 років, яка навчається за денною формою навчання, та довідку з навчального закладу.

Шановні батьки багатодітних сімей!

З питань отримання посвідчень батьків і дітей з багатодітної сім’ї звертайтеся до відділів у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрацій, міськвиконкомів за місцем реєстрації. Вам допоможуть оформити всі необхідні документи для отримання посвідчень.

За додатковими роз’ясненнями можна звертатися до відділу у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації за телефонами: (0532) 56­92­67, (0532) 56­92­66.

Ганна ШПОРТУН,
Людмила КАЛАПІЩАК,
головні спеціалісти відділу у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.