Мама і донька – рукодільниці

Тепер вона прикрашає стрічками та бісером і симпатичні маленькі подушечки, і джинсові сумки, й одяг. Більшість речей шиє сама, а буває, купить щось у магазині й зробить зі звичайного ширвжитку таку ексклюзивну річ, що замилуєшся. Наприклад, із простої темно­синьої косметички зробила донечці Насті сумочку. Прикрасила яскравою, блискучою вишивкою – і річ заграла! Або купила просту скриньку, верх якої з тканини, вишила – і вийшов оригінальний презент на день народження подрузі. Меж фантазії й досконалості для творчої людини немає.

Першокласниця Настя вчиться у мами шити­вишивати. Теж маленька рукодільниця. Уже непогано вишиває бісером. Працювати зі стрічками для неї складніше, але всьому свій час. Головне в опануванні будь­якої справи – наполегливість, бажання й терпіння. Мама Насті вважає це заняття дуже корисним для дівчинки:

– Розвиваються моторика рук, уява, фантазія, відчуття кольору, виховується смак, – говорить вона.

Якщо у когось із друзів день народження, кращого, оригінальнішого подарунку, ніж зроблений своїми руками, – не знайти. Коли запрошують на святкування, проблеми “що подарувати?” у Тетяни й Насті не виникає.

Старі речі в домі Герасименків не залежуються – мама та дочка відразу знаходять їм застосування. Друзі знають про захоплення Тетяни і також приносять їй джинсові речі, які їм уже не потрібні. Майстриня використовує такий матеріал. У донечки багато красивих сумочок – для телефона, книжок та іграшок, а головне, що, вишиваючи для Насті, мама вкладає в ці речі енергію любові, часточку своєї душі.

У них уже відбулася персональна виставка. Бібліотека­філіал №6 Полтавської міської централізованої бібліотечної системи, що в мікрорайоні Браїлки, досить часто влаштовує виставки творчих робіт своїх активних читачів. Вироби Тетяни і Насті Герасименко теж презентувалися. На відкритті вернісажу Настя була у святковій сукні, вишитій стрічками. Це складна техніка, і, мабуть, не один вечір невтомна мама провела, “чаклуючи” над тканиною. І дівчинка, звісно, допомагала.

Багато цікавих ідей мама та дочка знаходять у книгах і журналах, які є в біб­ліотеці. Тут вони не лише експонували свої вироби, але й познайомилися з цікавими людьми, теж захопленими творчістю, почерпнули секрети рукоділля з літературних джерел.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.