Зелені шати рідного краю

За фінансовою участю обласного та Державного бюджетів, коштів лісгоспів було створено 2251 га лісових насаджень, у тому числі 1305 га нових. Було проведено осінню підготовку ґрунту та заготівлю лісового насіння. Зокрема підприємства обласного управління лісового та мисливського господарства виростили понад 13 млн штук сіянців і саджанців 43 деревних та чагарникових порід. У нинішньому році на Полтавщині заплановано посадити 1110 га нових лісів. Для цього рішенням сесії обласної ради з фонду охорони навколишнього природного середовища області виділено 2 млн 300 тис. грн.

Іван Момот побував у Котелевському лісництві Державного підприємства “Полтавське лісове господарство”, оглянув нові лісові насадження, ознайомився з роботами по залісненню. Як поінформував директор ДП “Полтавське лісове господарство” Олександр Холодний, у нинішньому році у Полтавському лісгоспі висаджено саджанців на 350 га, з них 200 га становить новий ліс. У перспективі ще 250 га малопродуктивних земель буде виділено Котелевською райдержадміністрацією та районною радою для заліснення.

Разом із Героєм України, керівником постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування, головою Котелевської райдержадміністрації Тетяною Корост Іван Момот взяв участь у заходах Всеукраїнської щорічної акції “Майбутнє лісу у твоїх руках”, які проводилися у лісгоспі. Працівниками підприємства, учнівською молоддю були висаджені сіянці сосни та берези на

14 га земель Деревківської сільської ради. Іван Момот і Тетяна Корост поспілкувалися з учнями Котелевської загальної школи №4, сфотографувалися на згадку.

Підбиваючи підсумки поїздки, Іван Момот підкреслив, що посадка лісів, озеленення є важливою і потрібною справою, адже робиться це для майбутніх поколінь.

– Враження хороші. Я завжди щороку стараюся саджати дерева. Приємно, що у посадці лісів беруть активну участь учні, – сказав голова обласної ради.

Іван Момот відзначив ефективність використання бюджетних ресурсів, які виділяються на виконання заходів цільової Програми комплексного розвитку лісового господарства “Ліси Полтавщини до 2015 року”, підтвердив готовність обласної ради і надалі спрямовувати кошти на заліснення, щоб пишнішали зелені шати рідного краю.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.