Весняний день рік годує

Нагальні питання проведення весняної посівної кампанії були розглянуті на республіканській селекторній нараді, яку провів перший заступник міністра агрополітики та продовольства України Микола Безуглий. Він наголосив, що загалом в агропромисловому комплексі держави спостерігається відставання з пересівом озимих площ ранніми зерновими й зернобобовими культурами, зокрема ярою пшеницею, та значне збільшення площ під соняшником. Було проаналізовано структуру посівних площ, ситуацію із внесенням міндобрив, підживленням посівів і наявністю засобів захисту рослин, забезпеченням пально-мастильними матеріалами, насінням, навантаженням на посівні агрегати.

***

За даними головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, станом на 17 квітня ярі культури в області посіяно майже на 250 тисячах гектарів. Аграрії сіють одночасно як ранні зернові й бобові культури, так і цукрові буряки, соняшник, ріпак, а в господарствах південних районів розпочали сіяти й кукурудзу. Варто зазначити, що яру пшеницю посіяно на площі понад 9 тисяч гектарів. Загалом же в області ярих зернових колосових і зернобобових культур посіяно близько 165 тис. га, цукрових буряків – 28 тис. га, соняшнику – 38 тис. га, кукурудзи – 4 тис. га. Озимі пересіяно на площі понад

13 тисяч гектарів, у тому числі ранніми зерновими (в основному ярим ячменем) – більше 11 тис. га. Вологу в грунті закрито майже на 900 тис. га, під посів ярих культур підготовлено понад 400 тисяч гектарів площ.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.