Догляд за пластиковими вікнами

Які саме – розпо­відає інтернет­сайт strprim.ru.

Провітрювання. Цю процедуру необхідно проводити кілька разів на день, щоб уникнути утворення конденсату. В цілому ж його поява – це норма для пластикових вікон. Більше того, якщо вікна “пітніють”, значить, вони справді герметичні. На дерев’яних вікнах конденсат не з’являвся, оскільки через щілини проходить природний повітрообмін, а разом із ним з’яв­ля­лися протяги і – як наслідок – відбувалася втрата тепла.

Миття профілю. Пластик – зручний матеріал для прибирання. Щоб позбутися пилу і бруду, достатньо мильного розчину або безлужного миючого засобу та м’якої ганчірочки і губки. Розчинники, кислоти, порошкові миючі засоби та жорсткі мочалки дряпають і псують пластик.

Змащування. Кілька разів на рік необхідно змащувати гумовий ущільнювач силіконом (засобами на основі гліцерину). Так ущільнювач не потріскається, збереже еластичність і буде справно виконувати свої функції: захищати від протягів і опадів, бути гідною тепло­ і шумоізоляцією. Перед змащуванням ущільнювач, звичайно, необхідно очистити від пилу і бруду за допомогою м’якої вологої ганчірочки.

Дренажні канали теж необхідно очищати. Про існування водовідводів знає далеко не кожен, але виявити їх легко – достатньо відкрити стулку. Засмічення і пил із них потрібно видаляти.

Миття скла. Це нехитрий процес, але і до нього необхідно ставитися відповідально. Для миття скла підійде тепла вода з невеликою кількістю рідкого миючого засобу для скла або посуду. Але реакцію краще спочатку перевірити на невеликій ділянці вікна. При митті не можна використовувати порошкові, абразивні засоби, гострі предмети і грубі мочалки – все це шкодить шибкам. У торговельній мережі є великий асортимент миючих засобів для скла, спосіб застосування яких вказаний на етикетках. До речі, за тонованими вікнами догляд такий же, як і за звичайними, оскільки плівка встановлюється, як правило, на внутрішній, а не на зовнішній бік скла. Виняток становлять декоративні покриття з відбиваючим ефектом.

Фурнітура вікна потребує особливого догляду, адже саме від неї залежить правильне функціонування вікна. Саме на фурнітуру (ручки, що відкривають механізми, болти і т.д.) припадає регулярне навантаження, тому раз на півроку всі рухомі механізми потрібно змащувати спеціальними засобами, наприклад, машинним маслом.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.