Для святкового настрою

Мозаїчні яйця. Передусім знадобиться розламана на частинки шкаралупа кількох яєць. Пофарбуйте її за допомогою гуаші (якщо шка­ралупка матова) чи акварельних фарб у потрібні вам кольори: одну частинку – в червоний, іншу – в зелений і т. д. Коли висохне, подрібніть шкаралупки кожного кольору окремо, можна навіть розтовкти.

Ціле, уже видуте, яйце можете також пофарбувати, але це не обов’язково, на білому тлі візерунки також матимуть чудовий вигляд. Намалюйте, наприклад, олівцем, на яйці контури квітів, листочків чи будь­що інше. Потім змастіть невеликий фрагмент малюнка клеєм. Окремо вмочіть у клей кінчик голки і підчепіть ним шматочок шкаралупки потрібного вам кольору. Вкладіть його на підготоване на яйці місце. Так викладайте малюнок до повного завершення.

Можна обійтися й без нанесення контурів на яйце, оздоблюючи його поверхню кольоровими шматочками шкаралупок довільно.

Коли готове святкове яйце висох­не, подбайте про те, як прикріпити його до гілочки. Візьміть товстеньку нитку потрібної вам довжини й сірник. Один кінець нитки зав’яжіть вузликом рівно посередині сірника. Опустіть сірник у отвір на округлішій “вершині” яйця, зробіть кілька рухів ниткою, щоб сірник зайняв усередині шкаралупи горизонтальне положення. Те­пер можна прив’язувати нитку до гілки.

Бісерні яйця. Нанизайте на нитку кругленький дрібненький бісер. Змастіть тупий кінець яйця клеєм. Відразу ж прикладіть до цього місця кінчик нитки з бісером. Потім зробіть перший виток. Викладайте нитку з бісером кругами, періодично зма­щуючи яйце клеєм, але наносити його потрібно невеликими порціями. За бажанням можна використовувати бісер різних кольорів одночасно: нанизавши на нитку його в довільному порядку або ж почергово, обрізавши нитку з бісером одного кольору там, де потрібно перейти до другого кольору. Наступну нитку приклеюють біля кінчика першої.

Бісерні яйця можна укласти в прикрашену стрічками коробочку.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.