Інформаційно­презентаційна політика регіону

Відповідно до порядку денного було розглянуто питання про хід виконання Цільової програми підтримки інвестиційної діяльності, зміцнення міжнародного іміджу та розвитку міжнародного співробітництва Полтавської області на 2011–2013 роки. За інформацією начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Дмитра Орлова, програма передбачає вироблення єдиного комплексного підходу до формування та здійснення інформаційно­презентаційної політики регіону, яка б охоплювала різноманітні сторони життя. За підсумками 2011 року Полтавщина посідає третє місце серед регіонів України за показником темпу приросту прямих іноземних інвестицій, торік в економіку області іноземними інвесторами вкладено 178,6 млн дол. США прямих інвестицій: із країн ЄС надійшло 59,1 млн. дол. США (33,1% загального обсягу), із ­країн СНД – 8 млн дол. США (4,4%), із інших країн світу – 111,5 млн дол. США (62,5%). Приріст іноземного акціонерного капіталу в області за минулий рік становив 148,3 млн дол. США.

Депутати заслухали звіт начальника управління майном обласної ради Сергія Сагайдачного про роботу управління за 2011 рік та I квартал 2012 року. За інформацією Сергія Сагайдачного, у спільній власності територіальних громад сіл, селищ і міст області знаходиться 197 підприємств, установ і організацій, із керівниками яких укладається контрактна форма трудового договору. Управлінням майном спільно з галузевими управліннями облдержадміністрації проводиться робота з підготовки та укладення трудових контрактів із керівниками вищезазначених підприємств і закладів. За 2011–2012 роки укладено та продовжено дію трудових конт­рак­тів зі 100 керівниками. З метою ефективного використання майна, збільшення надходжень до спеціального фонду обласного бюджету частина майна надається в оренду. Відповідно за 2011­й та І квартал нинішнього року орендодавцями майна спільної власності територіальних громад області укладено та погоджено управлінням майном 379 договорів оренди. За кошти, отримані від орендарів у 2011 році, – понад 120 тис. грн – проведено ремонтні роботи в адмінбудинках, які знаходяться на балансі управління майном обласної ради.

Протягом звітного періоду управлінням здійснено приймання­передачу 32 об’єктів спільної власності територіальних громад. За пропозиціями галузевих управлінь облдержадміністрації управлінням майном обласної ради була сформована та прийнята на п’ятій сесії обласної ради обласна програма приватизації майна спільної власності територіальних громад області на 2011–2015 роки. Протягом звітного періоду в рамках дії програми було приватизовано 6 об’єктів, вартість яких за договорами купівлі­продажу складає 1,3 млн грн.

Члени бюджетної комісії обговорили звіт начальника управління майном обласної ради та розглянули заяви і звернення щодо оренди нерухомого майна спільної власності територіальних громад області.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.