Космонавт Єгоров і піонер Вася

Якось, перебираючи фото тих років, мій погляд затримався саме на знімку, де зображений Борис Єгоров. У центрі – космонавт, зліва – міністр охорони здоров’я НДР (прізвища вже не пам’ятаю), а справа – піонер Вася, син тодішнього майора політвідділу бригади радянських військ зв’язку Олексія Сошнєва. Звичайно, того часу Вася сміливо заявив батькам, що теж хоче стати космонавтом. Про свою мрію розповів і Борису Єгорову. Але як склалося його життя?

Років двадцять тому, вже у Полтаві, журналістські стежки привели мене до тодішнього Полтавського військового училища зв’язку. До мене підійшов полковник і запитав: “Пригадуєте НДР, космонавта Єгорова і піонера Васю?” Звичайно, я впізнав Олексія Сошнєва і подарував фото, на якому зображено його сина поряд із космонавтом. Він розповів, що син Вася після закінчення Полтавського училища зв’язку служив у різних куточках СРСР, навчався у військовій академії. Має звання полковника, здобув учений ступінь кандидата технічних наук, викладає у військовій академії Ленінграда.

Тепер місто на Неві стало вже Санкт-Петербургом, а Василь, якщо до цього часу в армії, певно, дослужився до генерала. З його батьком не зустрічався вже давно. Його мати працювала у Полтаві, в аптеці на розі вулиць Фрунзе і Чапаєва. Можливо, подружжя Сошнєвих повідомить, як склався життєвий шлях їхнього сина?..

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.