Полтава – місто театральне

І справді, полтавці вже відчули, як змінилося культурне життя міста із поверненням "гоголівців" у рідні стіни після реконструкції театру, – воно знову опинилося у вирі культурних подій! Щойно повернулася на сцену й "Наталка Полтавка", завершився музичний фестиваль "І струни Лисенка живії…", присвячений 170-річчю від дня народження Миколи Лисенка. А вже з 31 березня гостей збирає шостий відкритий регіональний фестиваль театрального мистецтва "В гостях у Гоголя". То й не дивно, що нині служителі Мельпомени працюють без вихідних, хоч їм і не звикати до такого ритму. Репетиції тривають із восьмої ранку, коли першим на сцені з'являється на кілька годин симфонічний оркестр, за ним – репетиція артистів театру. Концерти, вистави, урочистості з нагоди професійних свят, виїзди в районні центри, у села області, врешті, фестивалі, а там і гастролі – такі будні. Про все це розповідали журналістам начальник управління культури облдержадміністрації Геннадій Фасій, заступник начальника Валентина Вождаєнко, головний диригент, народний артист України Віталій Скакун, головний режисер театру Владислав Шевченко. Зокрема йшлося й про те, як чекають артистів у полтавських селах, як радіють гості з глибинки, потрапивши на вистави в обласному центрі, – уже біля театру, на вході, люди постійно фотографуються групами, захоплено оглядають оновлене приміщення.

Тепла, дружня атмосфера панує і в творчому колективі, де старші досвідчені майстри сцени передають свій досвід молодим артистам. Щодо перспектив, то плани у "гоголівців", без перебільшення, – грандіозні, тож глядачів очікують сюрпризи, яких наперед, щоб не зурочити, вони не розкривають.

 По завершенні прес-конференції журналісти мали змогу переглянути стенди з першими експонатами музею театру, створенням якого нині опікується Єлизавета Орлова. Тут їй допомагають співробітники Полтавського краєзнавчого музею. Історія театру, заснованого Іваном Котляревським, надзвичайно багата, окремою її сторінкою є, наприклад, шість постановок п'єси "Наталка Полтавка", яка тут широко проілюстрована. А сьогодення храму муз –  фестиваль театрального мистецтва        "В гостях у Гоголя", який нині триває на полтавській сцені.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.