Розглянуто актуальні питання

Депутати розглянули виконання в області вимог Закону України «Про забезпечення реалізації житлових умов мешканців гуртожитків», про що доповів начальник головного управління житлово-комунального господарства ОДА Олександр Тонков.

Зокрема щодо громадян, які тривалий час на законних підставах проживають у гуртожитках, галузеве управління рекомендувало міськвиконкомам і доручило райдержадміністраціям вжити в установленому порядку заходів для забезпечення їхнього права на приватизацію займаного житла, недопущення випадків незаконного виселення, переселення людей із гуртожитків без попереднього надання їм (їхнім сім’ям) іншого житла. Планується передати у власність територіальних громад 40 гуртожитків державної форми власності, 20 гуртожитків, що були включені до статутних капіталів товариств, створених у процесі приватизації (корпоратизації). За результатами проведеної інвентаризації, в області є 77 гуртожитків державної форми власності, 73 – комунальної та 19 товариств. Протягом 2011 року у власність територіальних громад області було прийнято 3 гуртожитки. У 30 дозволена приватизація, понад 300 мешканців приватизували кімнати.

Аналізуючи це питання, депутатська комісія розглянула й проблемні звернення представників полтавських гуртожитків по вул. Леніна, 16, та пров. Шевченка, 11. Вирішено у межах доведеної компетенції і наданих повноважень звернутися в інтересах заявників до Полтавського міськвиконкому, регіонального відділення Фонду державного майна України та прокуратури області.

Депутати також заслухали інформацію про хід виконання регіональної Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Полтавської області на 2011–2014 роки та обласного плану створення ОСББ. Програмою передбачено збільшення до кінця 2014 року частки загальної площі багатоквартирного житлового фонду, що обслуговується ОСББ або іншими формами самоорганізації населення, до 70 відсотків.

В обговоренні взяли участь депутати Володимир Онищенко, Степан Бульба, Віктор Животенко, В’ячеслав Стеценко, Ігор Горжій, Віктор Гришанов, Олег Романчук, Василь Сільчук, Володимир Чернявський. З опрацьованого питання ухвалено відповідні рекомендації.

Члени комісії також узяли до відома інформацію про стан виробничих справ в обласному комунальному підприємстві «Полтававодоканал» та його боргових зобов’язань. Ініціаторам внесення на розгляд обласної ради питання стосовно реорганізації обласного комунального підприємства «Миргородводоканал» рекомендовано доопрацювати необхідні аргументи та документацію.

***

Під головуванням Андрія Соколова, за участю заступника голови обласної ради Володимира Марченка пройшло засідання постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту та туризму. Депутати проаналізували проект Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Полтавської області на 2012 рік. Начальник управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Віктор Пожечевський доповів, що заходи плану спрямовані на проведення навчально-тренувальної та спортивної роботи, створення належних умов для якісної підготовки спортсменів.  Загалом до плану включено 1081 захід із різних видів спорту, у тому числі олімпійських, на які намічено використати понад 6 млн грн. Після  обговорення, в якому взяли участь депутати Володимир Марченко, Андрій Соколов, Іван Близнюк, Володимир Микійчук, Олександр Іваніна, Григорій Хан, комісія погодила проект календарного плану.

Депутати розглянули та взяли до відома інформацію відділу юридичного забезпечення виконавчого апарату обласної ради щодо організаційно-правової форми Полтавського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Комісія також підтримала проведення в області І–ІІ етапів Всеукраїнської спартакіади серед депутатів місцевих рад.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.