Традиції і перспективи партнерства

Під час зустрічі в облраді за участю голови обласної ради Івана Момота, першого заступника голови облради Володимира Онищенка, заступника голови облради Володимира Марченка сторони обмінялися думками щодо подальшого співробітництва.

Іван Момот, зокрема, підкреслив необхідність подальшого взаємовигідного партнерства у рамках угоди між двома регіонами та ініціював укладання аналогічних угод на муніципальному рівні між містами Полтавської і Ленінградської областей.

– Наші стосунки розвиваються, ми обмінялися офіційними делегаціями, маємо налагоджені зв’язки по лінії вищих навчальних закладів, культурні зв’язки, – відзначив Іван Момот. – У нас великі можливості для співробітництва, обміну делегаціями, художніми колективами. Нас об’єднує дуже багато. Чимало українців, зокрема полтавців, живуть, працюють у Санкт-Петербурзі й Ленінградській області, тому дуже приємно зустрічатися і співпрацювати.

І на Полтавщині, і в Ленінградській області є культурно-історичні, промислові центри. Найбільш дієвим співробітництво стане, якщо такі регіони матимуть безпосередні контакти, відзначалося на зустрічі. Керівник делегації Законодавчих зборів Ленінградської області, голова постійної комісії з регламенту та депутатської етики Юрій Олійник висловив зацікавленість в обміні досвідом місцевого самоврядування, розвитку партнерських стосунків:

– Від імені Законодавчих зборів висловлюємо подяку за прекрасний прийом, цікаву програму. Одне з наших завдань, крім законотворчої діяльності, спрямоване на розширення міжпарламентських зв’язків. Сьогодні Полтавська область посідає одне з лідируючих місць у державі, й ми вважаємо, що з таким підходом, який існує на Полтавщині, ви станете першими.

***

У Кременчуці офіційна делегація Законодавчих зборів Ленінградської області зустрілася з міським головою Олегом Бабаєвим, представниками місцевої влади. Під час спілкування було порушено ряд актуальних проблем, зокрема питання високої вартості енергоносіїв, у тому числі й російського газу. Стосовно газу російські гості зізналися, що вони також мають із ним проблеми. Зокрема населені пункти Ленінградської області газифіковано всього на 50%. Багато котелень там працюють на вугіллі та мазуті.

 Керівник російської делегації Юрій Олійник запросив кременчужан відвідати їхній регіон, пообіцявши підтримку в налагодженні дружніх, соціально-культурних та економічних зв’язків. Перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко запропонував Кременчуку налагодити побратимські стосунки з одним із міст Ленінградської області. Він також оприлюднив пропозицію щодо оздоровлення дітей із Росії у позаміських літніх таборах Полтавщини, й зокрема в комунальних закладах відпочинку Кременчука. Російська делегація відвідала ПАТ “Кременчукм'ясо” та виробничо-торговельну фірму “Лукас”, які є провідними підприємствами харчової галузі Кременчука.

У Миргороді гості зустрілися з міським головою Сергієм Соломахою, ознайомилися з роботою КП “Спецкомунтранс”, побували в оздоровницях ЗАТ “Миргородкурорт”.

***

На спільній прес-конференції у Полтаві Іван Момот, зокрема, зазначив:

 – Договір підписаний, він працює і треба наповнювати його конкретним змістом. У нас є перспективи, час для такого наповнення і багато напрямків партнерства. Після нинішнього візиту в Миргород і Кременчук готуємо до підписання договори з територіями. Полтавське земляцтво Санкт-Петербурга зацікавлене і в культурному обміні, й у бізнесових проектах.

– Ми раді тому, що наші зв’язки з братньою Україною розширюються. Нами підписано три договори з Київською, Одеською і Полтавською областями, вважаю, що це найбільше розвинені в соціально-економічному плані регіони. Вам є що показати і є чим гордитися. Сформована прекрасна місцева законодавча і виконавча влада, яка ефективно працює, і основна ціль – тримати курс на розвиток, – наголосив Юрій Олійник.

Голова постійної комісії з екології та природокористування Законодавчих зборів Ленінградської області Микола Кузьмін як депутат представляє місто атомників Сосновий Бір. Він відзначив високий рівень обладнання ЗАТ “Миргородкурорт”. Розповів, що передасть інформацію про полтавське місто-курорт своїм землякам і керівництву Ленінградської атомної електростанції для відпрацювання можливості лікування й оздоровлення її працівників у санаторіях Миргорода.

Гості також відвідали прем’єру спектаклю “Наталка Полтавка” в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. М.В. Гоголя, державний історико-культурний заповідник “Поле Полтавської битви”, Мгарський Спасо-Преображенський монастир.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.