Працює тимчасова робоча група

Як відомо, переважна більшість ліквідаторів перебували на ЧАЕС у 1986–1987 роках, і нині нарахування їхніх пенсій залежить від рівня оплати праці на той період. Водночас багато підприємств, де вони тоді працювали, ліквідовано чи реорганізовано, і отримати довідки щодо заробітків досить часто просто неможливо, до того ж нормативні акти щодо аварії на ЧАЕС були засекречені. Основне завдання робочої групи якраз і полягає у розв’язанні цих складних проблем.

 Робоча група працює в напруженому режимі, оскільки це питання вкрай важливе для більш ніж двох тисяч пенсіонерів названої категорії. Заходи здійснюються в контексті цілеспрямованої реалізації положень щодо підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, про що йдеться в нових соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича. Заходи охоплюють напрацювання і спрямування до Уряду нормативних проектів із вдосконалення механізму нарахування пенсій чорнобильцям, а також координацію в області інформаційно-роз’яснювальної та навчально-методичної роботи з цих питань. Члени робочої групи приділяють увагу і контрольним заходам стосовно тих підприємств, які безпідставно відмовляють інвалідам-чорнобильцям у видачі документів для перерахунку пенсій.

 У ході засідання встановлено, що за 2 останніх місяці документи для підвищення пенсій додатково надано на 153 чоловік, внаслідок чого кількість осіб, які отримують пенсію із заробітку, збільшилася до 833 чоловік (було 680). Внаслідок додаткових перерахунків середня пенсія інвалідів-чорнобильців у області підвищилася за цей період з 2505 грн до 2863 грн, тобто на 358 грн. Найбільші середні розміри пенсій після проведених перерахунків зафіксовано в Глобинському (3654 грн) і Лубенському районах (3512 грн).

Діяльність робочої групи буде тривати, адже її завдання – не залишити поза увагою жодного інваліда-чорнобильця, який потребує допомоги в отриманні документів, котрі могли б стати основою для перерахунку пенсій. Олександр Коваль дав доручення щодо прискорення розгляду пенсійних справ та підвищення оперативності роботи усіх структур, від яких залежить своєчасність отримання необхідних для перерахунку пенсій документів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.