І знову – “Наталка Полтавка”

Шоста постановка "Наталки Полтавки", знову названа прем'єрою вистави, щойно презентована на сцені Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя. Її здійснили режисер-постановник із Києва Ірина Нестеренко та творчий колектив "гоголівців". Це, власне, дещо оновлена класична вистава, у якій стало більше масових сцен, додалося кілька яскравих нюансів у діях головних персонажів, у яких глядач впізнає все тих же улюблених акторів, до яких приєдналося кілька молодих виконавців. Прем'єра відбулася у рамках музичного фестивалю "І струни Лисенка живії…", присвяченого 170-річчю із дня народ-ження Миколи Лисенка.

Звучить увертюра, і глядач переконується, що музиці належить одна із головних ролей у виставі – красива, світла, така рідна душі. За диригентським пультом – народний артист України Віталій Скакун, і його оркестр, хай і невидимо, так само залишається дійовою особою упродовж театрального вечора.

Оновлені декорації наче уточнюють адресу дійства, вияскравлюючи в деталях картинку невеликого села над Ворсклою, поблизу Полтави, де оселилася Терпелиха з Наталкою. І знайома історія, де фразу, яка зараз прозвучить, знаєш наперед, як і пісенні арії акторів, чомусь знову розчулює до сліз. Глядачі дружно відгукуються оплесками у тих самих, що й завжди, найцікавіших моментах дійства – кожне з поколінь, можна сказати, відгукується!

Виставу "гоголівців" разом із гостями фестивалю дивилися також члени делегації Законодавчих зборів Ленінградської області, яка перебувала на Полтавщині. Про це повідомив, вітаючи зал, голова обласної ради Іван Момот, наголосивши, що прем'єра стала центральною подією у програмі лисенківського фестивалю.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.