Досвід, мудрість, патріотизм

Відкриваючи збори, голова обласної організації ветеранів Олексій Мельник наголосив, що ветеранська спільнота залишається найбільшим, найвпливовішим громадським об’єднанням, що налічує нині понад 400 тисяч членів.

– Для історії 25 років – невеликий відрізок часу, а з позиції людей поважного віку – немалий, – зазначив він. – Це покоління неабиякої сили волі, покоління, об’єднане духом колективізму, їхньою метою було прагнення будувати і захищати країну, зробити навколишній світ добрішим, а свою державу – квітучою. Ветеранська організація нині плідно взаємодіє із самоврядними і виконавчими органами влади. За активною участю ветеранів були прийняті соціальні закони, якими користуємося нині, й рада обласної організації ветеранів сприяє їх виконанню. З нами радяться і до нас прислухаються.

Вітаючи ветеранів, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко підкреслив важливість їхньої роботи:

– Доземний уклін ветеранам Великої Вітчизняної війни, тим, хто пройшов її горнило і захистив рідну землю. Сьогоднішня влада намагається об’єднати всі конструктивні політичні сили навколо проблем, які треба вирішувати. Думаю, певною мірою нам це вдається. Хочу підкреслити важливість роботи ветеранських формувань. Ваші представники працюють у громадських радах при обласній і районних адміністраціях, ваш досвід і підхід до спільної роботи є об’єднуючим моментом для всіх. Розраховую на те, що й надалі будете поруч із владою, з тими, хто втілює в життя конкретні справи.

Олександр Удовіченко підкреслив, що нові соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича спрямовані на поліпшення якості життя усіх категорій населення. Зокрема це – підвищення пенсій учасникам, інвалідам війни, військовослужбовцям.

Від імені депутатського корпусу ветеранів привітав голова обласної ради Іван Момот:

– Ветеранська організація має великий потенціал, а найбільший потенціал – це ви, дорогі наші ветерани, ваш життєвий і професійний досвід. Приємно, що у нас із ветеранським активом склалися ділові партнерські стосунки, і хочу подякувати за вашу громадянську позицію, за те, що ви робите все для того, щоб передати свій досвід молодшим, берете активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді, підтримуєте своїх колег-ветеранів. Обласна рада завжди відповідально ставилася до проблем ветеранів. Пріоритетом для нас є охорона здоров’я, соціальний захист. І заклади, які опікуються ветеранами, мають все необхідне. Ми потребуємо вашої підтримки та мудрої поради. Ваш багатий життєвий досвід потрібен суспільству і підростаючому поколінню.

На урочистому зібранні було також оприлюднене привітання голови ради організації ветеранів України, народного депутата України Петра Цибенка. Багатьом ветеранам вручено почесні відзнаки. Майстри мистецтв подарували учасникам урочистостей  святковий концерт.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.