Активізовано протидію корупції

Зокрема не допущено росту злочинності. Активізовано протидію корупції – розслідувано 56 кримінальних справ, із яких кожна третя – про хабарництво. Проведено системну роботу в сфері оплати праці. За прокурорського втручання на 10,2 млн грн зменшено заборгованість із виплати заробітної плати.

Скасовано майже 500 незаконних рішень органів влади та місцевого самоврядування щодо відведення земель загальною площею 850 га. За позовами прокурорів державі та громадянам повернуто майже 5700 га землі загальною вартістю понад

5 млн грн.

Активнішою стала й представницька діяльність інтересів громадян і держави в судах. Прокурорами пред'явлено позовів на загальну суму майже 70 млн грн. Судами стягнуто близько 66 млн грн, у т.ч. до бюджету – більше 25 млн грн. Органами прокуратури області особлива увага приділялась захисту конституційних прав і свобод дітей, зазначалося на колегії. Так, торік у цьому напрямі роботи до відповідальності притягнуто більше 400 службових осіб, поновлено права майже 8 тисяч дітей. На їхню користь відшкодовано понад 4 млн грн державної допомоги та стипендій.

Підсумовуючи засідання колегії, заступник Генерального Прокурора України Григорій Середа окреслив перспективу подальшої роботи прокуратури регіону з врахуванням вимог Генерального Прокурора України і нових підходів до здійснення прокурорсько-слідчої діяльності.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.