Грузинські курорти чекають полтавців

Гостям розповіли про економічний і культурний потенціал області. Валерій Пархоменко підкреслив: облдержадміністрація має сталі зв’язки з Мцхета-Мтіанетським краєм Грузії в рамках угоди про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво.

***

У Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка – Галереї мистецтв грузинська делегація зустрілася з підприємцями, які працюють у туристичній галузі обласного центру, і журналістами. Гості презентували фільм про курорти Боржомі та Бакуріані. У вересні минулого року була підписана Програма партнерства між двома містами в галузях туризму, спорту, культури, обмінів. Нинішня зустріч – початок її реалізації, наголосила під час зустрічі секретар міськради Оксана Деркач.

Бесик Курдадзе і Леван Шавкан познайомили з туристичним потенціалом Боржомі та Бакуріані. До речі, предки Левана Шавкана у ХІХ столітті були примусово виселені на Кавказ із Диканьки, отож на Полтавщині він має родичів. Спільні події історії, родинні зв’язки також допомагають знайти контакти між двома народами, як і мінеральна вода – грузинська “Боржомі” та українська “Миргородська”.

Гості з Грузії запросили полтавців на відпочинок і повідомили, що налагоджують для цього співпрацю з турфірмами. У ході зустрічі наголошувалося, що Полтавщина також готова приймати екскурсантів із Грузії, зокрема в обласному центрі й у місті-курорті Миргороді, де жив грузинський поет Давид Гурамішвілі.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.