Нове життя єпархіальної святині

Упродовж п’яти років діяльності цьому підприємству вдалося не тільки реанімувати загублену в регіоні галузь, а й значно розширити її діапазон. Високоякісні декоративні рослини, вирощені у розсаднику, використовують для озеленення міст, селищ, приватних володінь на теренах усієї Полтавщини.

На підприємстві постійно працюють 30 працівників, у сезонний період їх кількість зростає до ста осіб. Для села це – додаткові робочі місця. На жаль, колишні теплиці не підлягають реконструкції, адже діюча раніше система обігріву давно морально застаріла й досить енергоємна, тому всі площі під склом очистили від бур’янів і допоки використовують як сезонні парники для вирощування ранніх овочів, для інших потреб. У майбутньому планують налагодити обігрів, тоді й обсяги виробництва значно збільшаться.

Дбають на підприємстві й про духовне відродження. На його території відновлено старовинну каплицю. Побудована майже 150 років тому, вона була свідком розквіту розсадника декоративних культур під керівництвом Карла Бера. У ті часи квіти із кременчуцького краю доставляли навіть до Петербурга. Втім, після буремних подій початку минулого століття господарство стало занепадати, звузило асортимент декоративних культур, які вирощувало. А напівзруйновану каплицю перебудували під господарську споруду. Нещодавно за допомогою ТОВ “Декорагро” каплицю відреставровано, вона знову відкрита для прихожан.

Зважаючи на вагомий внесок голови Кременчуцької районної ради Василя Кравченка у відбудову каплиці, єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай під час урочистого освячення храму вручив йому пам’ятні відзнаки – грамоту та нагрудний знак. Каплицю занесено до реєстру єпархіальних святинь.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.