Щедрий урожай народних традицій

 В першу чергу саме це й прищеплюють вихованцям Шишацького будинку дитячої та юнацької творчості керівники гуртків закладу Оксана Рубанова та Людмила Іванюк.

Оксана Олексіївна навчає охочих художній вишивці, а також вишиванню шовковими стрічками, в’язанню спицями та гачком, під її керівництвом діти опановують ази оздоблення одягу. Заняття витончені, тендітні – як і сама жінка, говорять колеги. До Людмили Михайлівни, яка вміє будь-яке заняття приправити порцією щирого гумору, поспішають ті, кого більше вабить ліплення з глини, створення м’яких іграшок та різноманітних оберегів. Наприкінці минулого року в творчому житті Рубанової та Іванюк відбулась суттєва подія – на виставці у Полтаві вони вперше запропонували гостям із різних куточків області свої майстер-класи.

У рідних Шишаках талантами Оксани Олексіївни та Людмили Михайлівни захоплюються вже кілька поколінь вихованців. Кожна наставниця працює з більш ніж п’ятдесятьма старанними учнями, і, як свідчить досвід, опановане в стінах Будинку дитячої та юнацької творчості заняття на довгі роки стає його випускникам тим, що важко назвати лише іноземним словом “хобі”, адже йдеться про справжню душевну відраду, про духовну спадковість народного мистецтва.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.