Перспектива села – перспектива держави

Ініціативу підтримали батьки місцевих дошкільнят, районна влада та керівництво Біланівського ГЗК. Як зауважив генеральний директор ГЗК Андрій Рикус, саме село Запсілля вибране як базове для очолюваного ним підприємства. Згідно з генеральним планом розвитку району Біланівський ГЗК зводитиме тут будинки для переселенців і відповідну соціальну інфраструктуру для мешканців. На його переконання, у недалекому майбутньому це село стане одним із найкращих у районі. Тож виступати спонсором чудового подарунка для малечі вважає почесною справою.

Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко назвав відкриття дитячого садка «Оленка» важливою подією для всієї області. За півтора року в районах Полтавщини введено в дію 60 дошкільних закладів. Запсілля є досить показовим прикладом того, як ініціатива знизу, підтримана владою та бізнесом, була втілена у життя. Голова облдержадміністрації також поінформував про підсумки соціально-економічного розвитку області в році, що минає, торкнувшись найбільш актуальних проблем і пріоритетних питань.

Щасливими і радісними почувалися малята, адже у них відтепер з’явився свій садочок – затишний і світлий. Заклад розрахований на 20–25 місць, допоки ж його відвідуватимуть 14 малюків. Для них створено хороші умови для розвитку, відпочинку, розваг. Усього на ремонт і оснащення дошкільного закладу спрямовано 450 тис. грн.

Урочистості з нагоди відкриття дитячого садка пройшли й у селі Червонознам’янка. «Капітошка» гостинно відчинив двері для 16 хлопчиків і дівчаток. Новий заклад знаходиться поруч зі школою, щодо якої ще рік тому тривали дебати про закриття. Сільська громада, місцева рада відстояли існування школи й ініціювали відкриття дитячого садка, спрямувавши на ремонт 225 тис. грн із сільського бюджету, ще 125 тис. грн надійшло з районного бюджету.

 Сільський голова Олександр Похитон, як і голови райради та РДА Василь Кравченко і Юрій Нагорний, твердо переконаний, що допоки в селі є школа й дитячий садок, доти воно має перспективу розвитку. Слід зауважити, що з початку року це вже четвертий відновлений дитячий садок у Кременчуцькому районі. Тож обласна програма з відновлення дитячих садків не тільки знайшла широку підтримку, її активно реалізують на практиці.

Інша обласна програма з газифікації населених пунктів також має успішний розвиток. Донедавна Кременчуцький район був серед регіонів області одним із найменш газифікованих. Поточного року вже третє село району отримало газ. Якраз така нагода й зібрала мешканців села Самусіївка Ялинцівської сільської ради. Як розповів сільський голова Олександр Краплина, будівництво підвідного газопроводу розпочали ще в грудні 2009 року. Тоді, маючи в розпорядженні 360 тис. грн із Державного бюджету, вдалося прокласти 2,3 км газопроводу. Залишилося спорудити відповідну інфраструктуру і  прокласти 850 м труб. Завдяки підтримці обласної та районної влади на ці роботи було спрямовано ще 850 тис. грн. Протяжність газопроводу складає 3,17 км, на його будівництво витрачено 1,2 млн грн.

Вітаючи мешканців села з довгоочікуваною подією, Олександр Удовіченко наголосив: «Коли об’єднуються сільрада, районна й обласна влада, маємо результат. У Самусіївці проживають понад 100 мешканців – переважно поважного віку. Всі вони працювали на благо рідного краю й заслуговують на те, щоб влада піклувалася про них».

Голова Кременчуцької РДА Юрій Нагорний, окреслюючи плани на майбутнє, зауважив, що вже наступного року газифікація Кременчуцького району має повністю завершитися.

Підбиваючи підсумки робочої поїздки, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко наголосив, що динамічний економічний розвиток Полтавщини безпосередньо залежить від активної соціальної політики. Тому обласна влада серед пріоритетів наступного року визначила роботу з розвитку соціальної інфраструктури, спрямовану на підвищення якості життя громадян.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.