Сучасні технології на службі у серця

– Ремонт цих приміщень тривав п’ять місяців, – розповів головний лікар обласного клінічного кардіологічного диспансеру Костянтин Вакуленко. – На проведення ремонтних робіт спрямовано близько 460 тисяч гривень спонсорських коштів, ще на 280 тисяч гривень спонсори подарували різноманітне обладнання та апаратуру. За кошти обласного бюджету для відділення придбали  центральну станцію спостереження, реанімаційно-хірургічний монітор та електрокардіограф на 91,8 тисячі гривень.

У відділенні цілодобово надається швидка і невідкладна допомога хворим на гострий інфаркт міокарда, гострий коронарний синдром, пацієнтам із небезпечними для життя порушеннями серцевого ритму. За рік тут проліковується в середньому 1500 хворих, із них із гострим інфарктом міокарда – 450, із нестабільною стенокардією – близько 800 пацієнтів. Оновлена реанімаційна зала розрахована на 12 ліжок. Вона обладнана підвісними консолями, які безоплатно передала відділенню фірма “Віола”, а також сучасною вентиляційною системою з клімат-контролем.

– Це приклад, з одного боку, ініціативного, адже ідея належить головному лікарю, який зумів знайти спонсорів, а з іншого – державницького підходу, – зазначив голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. – Так потрібно зробити в усіх лікарняних закладах. В кардіологічному диспансері – у першу чергу тому, що тут лікуються тяжкохворі пацієнти, до того ж це лікувальний заклад обласного значення. Обласна влада і надалі робитиме необхідні кроки для того, щоб він завжди перебував на сучасному рівні, з сучасними технологіями.

Олександр Удовіченко також підкреслив, що медична галузь завжди залишатиметься пріоритетною для обласної влади, тож у наступному році планується збільшити видатки на забезпечення виконання відповідних обласних програм, забезпечення лікувально-профілактичних закладів сучасним медичним обладнанням.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.