Соціальний діалог триває

Як зазначалося,  в області вживаються заходи щодо соціального захисту ліквідаторів наслідків Чорнобильської аварії. На сесії обласної ради, що відбулася 1 лютого 2011 року, прийнято Обласну програму соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2011 рік, де передбачено виділення на ці цілі з обласного бюджету 1,46 млн грн. На сьогодні виплачено 160 тис. грн одноразової адресної грошової допомоги 776 вдовам померлих ліквідаторів, на статутну діяльність громадських чорнобильських організацій спрямовано 109 тис. грн. У 2011 році обсяг видатків, передбачених на медичне обслуговування громадян, складає 1,3 млн грн, з яких 250 тис. грн додатково виділено обласною радою для відшкодування вартості медикаментів, відпущених за пільговими рецептами громадянам на амбулаторне лікування. Учасників “круглого столу” поінформовано, що Міністерством соціальної політики України дозволено, враховуючи клопотання Полтавської облдержадміністрації, ставити інвалідів війни – чорнобильців одночасно у дві черги для отримання санаторно-курортного лікування на курортах як місцевого значення, так і тих, путівки у які виділяються Мінсоцполітики.

У ході обговорення висловлювалися різні точки зору щодо вирішення питань пенсійного забезпечення чорнобильців, надання їм пільг тощо. За результатами “круглого столу” представники організацій чорнобильців планують підготувати звернення, де обґрунтувати необхідність внесення змін до постанови Кабміну № 1210/2011.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль наголосив, що названа постанова Кабінету Міністрів України є значним кроком вперед у питанні встановлення справедливої системи пенсійного забезпечення чорнобильців. Представники облдержадміністрації також закликали ліквідаторів брати активну участь у формуванні обласних програм соціального захисту населення на 2012 рік.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.