Педагогічна поема сьогодення

Останні 25 років біля керма училища стоїть високопрофесійний фахівець педагогічної справи – заслужений працівник освіти, голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури Іван Гальченко. Нині Кременчуцьке педагогічне училище ім. А.С.Макаренка впевнено розвивається, запроваджуючи новітні технології, як технічні, так і педагогічні. Зокрема на базі закладу створено обласний ліцей­інтернат для обдарованої сільської молоді. Тут оволодівають знаннями учні, які мають високий рівень навчальних досягнень і здібності до вивчення предметів математичного циклу, гуманітарних дисциплін, дослідної й творчої роботи. Випускники сільських шкіл навчаються безкоштовно, забезпечуються гуртожитком. Результатом такого піклування є перемоги в обласних олімпіадах із базових дисциплін і під час захисту науково­дослідних робіт Малої академії наук.

Обдаровані діти – то дар Божий, який треба зберегти і допомогти засяяти всіма гранями таланту, переконаний Іван Гальченко. Тож і не дивно, що перший на Полтавщині профільний табір для обдарованих дітей “Ерудит”, в якому оздоровлення поєднується з систематичними заняттями на комп’ютері, з’являється також у Кременчуцькому педагогічному училищі. Нині він готується до новосілля у мальовничому куточку на березі Псла.

Турбується керівник освітнього закладу і про випускників, які прагнуть продовжити навчання в університетах педагогічного профілю. Для цього на базі училища відкрито консультаційні пункти Полтавського, Глухівського, Кіровоградського університетів та Полтавського інституту післядипломної освіти педагогічних працівників. Ось так, по-державному, дбає депутат обласної ради Іван Гальченко про соціальний захист своїх колег.

Справжня революція в методиці підготовки вчителів відбулася в училищі після того, як Іван Гальченко втілив у життя ще одну ідею – створив комп’ютерну базу. Першість в області серед вищих навчальних закладів I–II рівнів акредитації тримає Кременчуцьке педагогічне училище і в методичній роботі. За ініціативою Івана Гальченка в училищі з’явився сучасно обладнаний методичний кабінет, який перетворився в центр, де народжуються творчі ідеї, проходять обговорення проблем інтерактивного навчання, лекційно­семінарної системи, забезпечення ступеневої освіти…

Предметом особливої гордості директора училища є його колеги – висококваліфіковані професіонали, люди талановиті й закохані в свою справу. Їх постійну підтримку він відчуває і в адміністративній роботі, й у депутатській діяльності.

Такою є новітня педагогічна поема, яку разом із своїм керівником пишуть викладачі та студенти училища. Той факт, що 90 відсотків учителів, які працюють у кременчуцьких школах, – випускники цього навчального закладу, говорить сам за себе.

Найщиріші вітання від імені голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка та голови обласної ради Івана Момота ювілярам передав начальник головного управління освіти та науки ОДА Володимир Мирошниченко. Він вручив почесні відзнаки кращим представникам училища. Того дня зі сцени звучало багато вітальних слів від представників місцевої влади, випускників і колег. А чудовий концерт, підготовлений колективами училища та міста, додав усім учасникам урочистостей гарного настрою.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.