Добрий засів – щедрий ужинок

А похвалитися мусіївським аграріям є чим, адже нинішній рік був успішним для господарства. Отримано високі врожаї кукурудзи, олійних культур, цукрових буряків. Із площі 3320 гектарів зібрано 20590 тонн зерна, що в чотири рази більше порівняно з минулим роком. Урожай зернових культур склав 67 центнерів з гектара. З площі 1565 гектарів зібрано 82 тисячі тонн цукрових буряків у фізичній вазі, що на 233 відсотки більше, ніж у минулому році. Врожай становить 513 центнерів у заліку з гектара, а на окремих полях господарства він сягав 570 центнерів. Такими здобутками, за словами директора СТОВ “Мусіївське”, депутата обласної ради Михайла Стеценка, господарство великою мірою завдячує співпраці з агропромхолдингом “Астарта-Київ”.

– З генеральним директором агропромхолдингу “Астарта-Київ” Віктором Іванчиком я був знайомий давно, коли наше господарство ще здавало буряки на Яреськівський цукровий завод. Я бачив, як працюють господарства в Шишацькому районі, які вони мають здобутки. Мені імпонує позиція керівників агропромхолдингу щодо відродження й розвитку аграрного сектора. Тому, щоб забезпечити дотримання технологій вирощування сільськогосподарських культур, зберегти матеріально-технічну базу господарства і тваринництво, у вересні 2005 року був укладений договір про співпрацю з агропромхолдингом “Астарта-Київ”. Відрадно, що багато людей із Хорольського та Лубенського районів повірили нашому господарству, повірили інвестору. Приємно відчувати розуміння і підтримку голів райдержадміністрацій та районних рад Лубенського й Хорольського районів, голів ряду сільських рад – Мусіївської, Новооріхівської, Оріхівської, Березівської, Вовчанської, Покровсько-Багачанської, Вишняківської, Войнихівської, Засульської, Шишацької, Мацьківської, на територіях яких орендуємо землі – в цілому 9094 гектари ріллі. У господарства – три тисячі пайовиків, яким виплачуємо орендну плату в розмірі 5 процентів від вартості земельного паю. Це становить 7 мільйонів 179 тисяч гривень на рік.

Щодо тваринництва, то за 11 місяців 2011 року валовий надій молока у СТОВ “Мусіївське” становить 2321 тонну, на корову отримано по 4471 кілограму. Думаю, у нинішньому році подолаємо 5-тисячний рубіж надоїв. Товарність молока становить 97,8 процента. Середньодобові прирости живої ваги великої рогатої худоби на дорощуванні та відгодівлі склали в середньому 649 грамів.

Господарство постійно дбає про розвиток соціальної сфери. Із сільськими радами укладені угоди про соціальне партнерство, СТОВ “Мусіївське” надає допомогу на соціальний розвиток сіл з розрахунку по 20 гривень за кожен гектар орендованої землі. Загальна сума – близько 200 тисяч гривень. За участю сільгосптовариства ремонтуються ФАПи, сільські будинки культури, підвозяться до школи діти. Приділяється увага розвитку спорту, надається допомога церкві та робиться багато іншого для вирішення соціальних питань.

Подяку за підтримку і розуміння директор СТОВ “Мусіївське” Михайло Стеценко висловив голові облдержадміністрації Олександру Удовіченку, начальнику Полтавської дирекції залізничних перевезень Південної залізниці Ользі Дяченко, генеральному директору ТОВ “АФ ім. Довженка” Віктору Скочку, а також подякував усім працівникам товариства за добру працю.

Із завершенням важкого, напруженого сільськогосподарського року селян привітав заступник генерального директора агропромхолдингу “Астарта-Київ” Петро Рибін.

Завершилося свято в Мусіївці концертом аматорських колективів та заслуженого артиста України Петра Чорного.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.