Перш ніж ступити на лід

Перш ніж ступити на лід во­доймища, радять вони, дізнайтеся про товщину льодового покриву за допомогою довгої загостреної палиці чи іншого аналогічного предмета. Категорично забороняється перевіряти міцність льоду ударами ніг. Якщо крига недостатньо міцна, негайно зупиніться і поверніться назад тим же шляхом, роблячи перші кроки без відриву від її поверхні.

Якщо ви йдете на допомогу тому, хто провалився під лід, то знайдіть предмет, який можна кинути потерпілому (міцну палицю, мотузку, пояс, шарф). Оцініть, наскільки далеко від берега опинився потерпілий і чи зможете ви без перешкод дістатися до нього. Потім, залишаючись на безпечній відстані від ополонки, наблизьтеся до потерпілого лежачи, щоб подати рятувальний засіб. Домовтеся про команду, на яку потужним ривком ви будете тягнути потерпілого, а він у цей час намагатиметься виважити тіло на поверхню. Плавно і якомога повільніше підтягуйте потерпілого до себе.

Перша медична допомога має бути спрямована на запобігання переохолодженню: негайно зніміть мокрий одяг, розітріть кінцівки і дайте потерпілому теплого чаю. Оскільки алкоголь може спровокувати виникнення судом, вживати його небезпечно.

Будьте обережні, не ризикуйте власним життям!

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.