Програми рекомендовано доопрацювати

Депутати взяли до відома інформацію про хід виконання обласної Програми підтримки кредитування індивідуального житлового будівництва на селі у Полтавській області “Власний дім” на 2009–2011 роки, яку оприлюднила в.о. директора обласного Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі “Власний дім” Світлана Янко. Констатувалося, що фактичне фінансування Програми виконано лише на 54% (15,96 млн грн). За 2009–2010 роки та 10 місяців 2011 року в черзі на отримання кредиту зареєструвалися 804 забудовники (загальна сума – 19,4 млн грн); отримали кредити 714 осіб (на суму 15,96 млн грн); введено в дію 188 будинків загальною площею 14,2 тис. кв. м.

Світлана Янко запропонувала на розгляд постійної комісії проект цільової Програми “Власний дім” на 2012–2016 роки. З урахуванням зауважень та пропозицій, висловлених під час обговорення депутатами Миколою Безимою, Олександром Гриценком, Юрієм Кривошеєвим, Володимиром Полтавцем, Ігорем Сіриком та Миколою Хоменком, узагальнених і доповнених Володимиром Марченком, вирішено, що прийняттю такого документа має передувати ухвалення профільних районних програм як наступних складових відповідної обласної комплексної Програми з чітким розподілом обсягів і джерел фінансування. Тож запропонований проект рекомендовано доопрацювати.

Принциповій критиці було піддано звіт про хід виконання обласної Програми будівництва підвідних газових мереж до сільських населених пунктів Полтавської області на 2008–2012 роки, з яким виступив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Петрук.

Надану інформацію члени комісії аналізували крізь призму невтішних результатів державного фінансового аудиту ефективності використання бюджетних коштів, призначених на названі цілі за 2008–2010 роки та перше півріччя 2011 року, проведеного КРУ в Полтавській області. Одним із головних негативних чинників визнано недосконалість системи планування та розподілу бюджетних асигнувань, що призводить до розпорошення наявних фінансових ресурсів та не дозволяє концентрувати їх на об’єктах з високим рівнем будівельної готовності.

Учасники зібрання підтримали занепокоєння Миколи Безими тим, що тривалий час нічого не зроблено для введення в дію Новоселівського газопроводу в Козельщинському районі; Миколи Хоменка – щодо зволікань із газифікацією села Шевченківка Чутівського району.

Депутати доручили відповідальним виконавцям здійснити детальні моніторинги стану справ та пооб’єктну інвентаризацію, на підставі чого внести на розгляд постійної комісії пропозиції з відповідного коригування названої Програми.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.