Вінець селянської праці

Урочистості в Палаці “Україна” вітальним словом відкрив Президент Віктор Янукович. Він детально зупинився на здобутках агропромислового комплексу України, на проблемах і завданнях. Глава Держави зазначив, що нині аграрний сектор має великі темпи зростання. За десять місяців поточного року виробництво сільгосппродукції збільшилося майже на 17%. За обсягами експорту пшениці Україна посіла восьме місце, кукурудзи – третє, ячменю – перше в світі! Очікується вал зернових майже в 55 мільйонів тонн, що буде історичним рекордом для нашої держави.

У числі кращих було названо й Полтавську область, яка за валом зібраного зерна наближається до п’ятимільйонного рубежу. Президент окреслив напрямки подальшого розвитку АПК та запевнив, що і надалі робитиме все, аби забезпечити аграрному сектору необхідну фінансову та організаційну підтримку. За вагомі трудові досягнення, значний особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм групі передовиків аграрної галузі було вручено державні нагороди й почесні відзнаки. Зокрема Віктор Янукович вручив орден княгині Ольги ІІІ ступеня керуючій молочнотоварною фермою ТОВ “Агрофірма “Маяк” Котелевського району Тетяні Кулик. По завершенні урочистостей відбувся великий концерт за участю майстрів мистецтв та художніх колективів, основу якого складали переможці Всеукраїнського конкурсу художніх колективів вищих навчальних закладів Міністерства аграрної політики і продовольства України. В їх числі були й два колективи Полтавської державної аграрної академії.

***

У Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства.

– Аграрний сектор визначено пріоритетним напрямком соціально-економічного розвитку держави, – наголосив у своєму вітанні аграріям заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула. Він зазначив, що область наближається до 5-мільйонного вжинку зернових культур. Водночас цукрозаводами Полтавщини вже вироблено понад 300 тисяч тонн цукру. Динамічно розвивається й тваринництво.

– Цьогорічні вагомі здобутки ми маємо перш за все завдяки тому, що на Полтавщині працюють мудрі керівники і хлібороби від Бога, – підкреслив заступник голови обласної ради Володимир Марченко.

Учасники урочистостей хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять колишнього керівника області Олексія Сергійовича М’якоти.

За багаторічну працю і вагомі трудові здобутки групі передовиків сільгоспвиробництва було вручено почесні відзнаки Міністерства агрополітики та продовольства України, облдержадміністрації, обласної ради, цінні подарунки.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.