Від сесії до сесії

– Це заслуга викладацько-педагогічного і студентського колективів, – наголошує директор коледжу Лідія Огієнко. – У нас – 43 викладачі, приходять молоді спеціалісти. Вони – і професіонали, і творчі особистості. Зокрема Наталія Колісниченко – переможниця Всеукраїнського конкурсу "Викладач року", Юрій Бибик – переможець Всеукраїнського конкурсу науково-пошукових робіт учнівської та студентської молоді, присвяченого 20-річчю Незалежності України, Вікторія Бояринцева – активний організатор та учасник виставок до Дня міста. Багато інших викладачів теж докладають чимало зусиль, аби наш коледж був серед кращих в Україні.

Втім, звичайно, ауру будь-якого навчального закладу  формують його студенти. Оскільки профіль Лубенського фінансово-економічного коледжу аграрний, то його студентам доводиться себе випробовувати на цій нелегкій ниві вже із перших місяців навчання. Заступник директора із навчально-виховної роботи Олексій Борсук розповів, що із сільгосппідприємствами та лісовими господарствами району вони співпрацюють не один рік. Ось і нещодавно студенти допомагали у посадці лісу та збиранні буряків.

– На виробничій практиці нам доводилося нелегко, – зізнається другокурсниця факультету економіки і підприємництва Зоряна Хижнюк. – І все ж із поставленим завданням ми впоралися. Взагалі у Лубнах навчатися цікаво. Сюди я приїхала з Рівненської області й зараз не жалкую про свій вибір.

– Обрана нами професія потрібна, – приєднується до розмови Євгенія Дивинська. – У наш час будь-яка фірма хотіла б мати гарного економіста. Навчання ми поєднуємо з насиченим студентським життям. 

І справді, як виявилося, майбутні лубенські аграрії – особистості різнобічні. Вони неодноразово посідали призові місця у Всеукраїнських фестивалях "Софіївські зорі", "Студентська весна". Художні колективи коледжу гідно представляють навчальний заклад на районних, міських і обласних заходах, спортсмени завойовували медалі різного ґатунку в змаганнях з легкої атлетики, волейболу, настільного тенісу та шахів.

За словами директора коледжу Лідії Огієнко, гармонійно поєднувати навчальний процес із змістовним дозвіллям вдається і завдяки студентському самоврядуванню. За таких умов студенти відчувають більшу відповідальність, стають наполегливішими, дружнішими. У цьому – їхня сила, а для коледжу – запорука нових успіхів.

"Від сесії до сесії живуть студенти весело…" – співається у популярній і нині пісні. Втім, у Лубенському фінансово-економічному  коледжі склалася добра традиція: годину втісі, а роботі час.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.