Повні комори зерна і… проблем

Після того, як були зняті квоти на вивезення зерна, за тонну качанистої пропонують по 1600 гривень, у порту – 2000. Це більш-менш прийнятно. Частину кукурудзи продамо, щоб забезпечити поточні розрахунки, решту – завеземо у власні склади.

Варто зазначити, що під качанистою у ПП “Альфа-Капітал” – майже 4,5 тисячі гектарів, а складські приміщення розраховані на зберігання 30 тисяч тонн зерна. Тож і доводиться здавати кукурудзу на елеватори як для зберігання, так і для продажу, а там, за словами Івана Кочерги, величезні черги, в яких транспорт простоює не менше доби.

Порадував трудівників ПП “Альфа-Капітал” і соняшник, якого в господарстві зібрали по 33 центнери з гектара, що майже на 10 ц/га вище середньообласної урожайності. Проте ціна й на цю культуру не відповідає затратам сільгоспвиробників, тож і доводиться поки що зберігати зерно соняшнику на складі.

– Нам не потрібні дотації за умови, що в державі буде виважена й стабільна цінова політика, – наголошує Іван Кочерга. – І тоді ми будемо своєчасно сплачувати належні податки, у нас будуть кошти на виплату заробітної плати й придбання матеріально-технічних ресурсів, купуючи які, ми фінансово підтримуватимемо інші підприємства та інші галузі промисловості України, що у свою чергу, сплачуючи податки, сприятимуть наповненню бюджету нашої держави. Адже найвагоміші, найефективніші – внутрішні інвестиції в економіку. Варто це вже нарешті усвідомити.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.