Пріоритет – сільські території

– З одного боку, в нас є позитивні результати в рослинництві, адже цього року ми будемо мати рекордний урожай зернових культур, з іншого – маємо певні негативи у тваринництві. Над вирішенням цих проблем потрібно згуртовано й конструктивно попрацювати. Ставлячи за пріоритет розвиток тваринництва, ми намагаємося зробити імпульс для соціального розвитку. Маємо конкретні приклади, де небайдужі сільські громади, сільські ради, сільські голови, районне керівництво організовують комплекс робіт, які дають певні результати. Думаю, що, об’єднавши зусилля науковців, фахівців-аграріїв і представників влади, ми зможемо відпрацювати конкретний план на 2012 рік і подальшу перспективу, щоб системно рухатися вперед у цих питаннях.

Село є кадровим і ресурсним потенціалом для збільшення виробництва продуктів харчування і сільськогосподарської продукції, наголосив заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула. Але, за його словами, необхідно працювати над стратегією і бачити завдання на 2–3 роки вперед із тим, щоб по кожному напрямку сільгоспвиробництва мати чітку програму дій.

На зібранні також ішлося про ефективність використання земель, необхідність залучення зовнішніх і внутрішніх інвестицій, дотримання науково обґрунтованих сівозмін, збереження родючості грунтів, розвиток у фермерських господарствах овочівництва, картоплярства, садівництва, тваринництва.

Було визначено головні завдання Консультативної ради. Це, зокрема, вивчення стану реалізації державної політики у сфері розвитку агропромислового комплексу та сільських територій, у тому числі розвитку земельних відносин, аналіз проблем, що стимулюють розвиток аграрного сектора економіки, підготовка пропозицій щодо стимулювання інвестицій в АПК регіону.

 За різними напрямками діяльності АПК було створено 3 постійно діючі секції (до їх складу ввійшли науковці та фахівці-аграрники), які опікуватимуться розвитком галузі тваринництва, соціально-економічним розвитком сільських територій, розвитком землеробства і рослинництва.

У роботі Консультативної ради з питань розвитку АПК узяв участь перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.