Інвестиції у майбутнє

Зокрема, за незмінною традицією, з нагоди початку нового навчального року одна з кременчуцьких шкіл отримує подарунок. Торік фонд придбав нові парти та стільці для ЗОШ № 14, раніше передав електронні дошки для шкіл № 17 та № 13. Цьогоріч сертифікат на нові меблі було вручено школі № 19.

Давня дружба поєднує фонд “Джерело Дніпра” і з колективом дитячої художньої школи імені Олександра Литовченка. За 37-річну новітню історію школа має півтори тисячі випускників, переважна більшість яких вступила до профільних ВНЗ. На жаль, бюджетного фінансування не вистачає на все необхідне. Тож Всеукраїнський благодійний фонд “Джерело Дніпра” допомагає художній школі функціонувати, розвиватись і виховувати юні таланти в комфортних для навчання умовах. Ось і нещодавно школа отримала від фонду новий бойлер і сертифікат на 16 тис. грн для обладнання спеціального класу іконописців, який планують відкрити найближчим часом.

Початок навчального року для кременчуцьких школярів уже п’ятий рік поспіль співпадає у часі з проведенням турніру на приз Почесного громадянина Кременчука Володимира Матицина. Щорічно 30 команд із усіх шкіл міста змагаються у трьох підгрупах. Запеклі футбольні баталії упродовж тижня тривають на всіх спортивних майданчиках загальноосвітніх шкіл. Команда, яка виборює титул абсолютного чемпіона турніру, отримує футбольну форму для всіх гравців. Двом іншим представникам переможної трійки дістаються шкіряні м’ячі.

Підтримує “Джерело Дніпра” й інший чемпіонат міста – з дворового футболу, а також є ініціатором проведення змагань зі скелелазіння на кубок Полтавщини. Стенд для занять цим видом спорту Володимир Матицин кілька років тому подарував Кременчуцькому національному університету імені М.В.Остроградського й відтепер щороку встановлює для переможців змагань спеціальні призи.

Конкурс “Ми – клас!” вчить школярів толерантному ставленню одне до одного й почуттю єдиної команди. Ті, кому це вдається найкраще, мають змогу безкоштовно відвідати боулінг, а переможці здійснюють екскурсії до різних міст країни. Цього року школярі побували у Запоріжжі.

Непокоїть Володимира Матицина й пристрасть підростаючого покоління до шкідливих звичок. Щоб мінімізувати цей згубний вплив, поточного року на запрошення фонду до Кременчука завітала популярна телеведуча й педагог Марина Грибанова з лекціями про шкоду наркотиків.

Успішну молодь, яка прагне здобути вищу освіту, фонд підтримує іменними стипендіями, щороку двічі на рік ухвалюючи рішення про їх надання на кожний із двох семестрів дев’ятьом кращим студентам місцевих ВНЗ. Ще шести випускникам із малозабезпечених сімей працівників бюджетної сфери фонд здійснює оплату п’ятимісячних підготовчих курсів.

Таким є далеко не повний перелік напрямків соціального проекту “Наше майбутнє”, який подружжя Володимира й Тетяни Матициних впроваджує у життя від щирого серця з вірою, що така благодійна допомога є найкращою інвестицією у розвиток нашої держави.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.