Інтенсивне виробництво, соціальна відповідальність

Планова потужність відгодівельного комплексу – виробництво 5,5 тисячі тонн свинини в рік, і на неї, за словами генерального директора ТОВ “Белгранкорм-Полтавщина” Павла Терещенка, підприємство має вийти вже у наступному році. Маточне поголів’я – понад 4 тисячі високопродуктивних свиноматок м’ясної породи дамбрет і 38 хряків відомих світових компаній із виведення племінних свиней Данії і Латвії – завезуть у кінці листопада, а в березні-квітні 2012 року вже очікуватимуть перше потомство. До речі, кожна така свиноматка дає в рік від 24 до 28 поросят. Варто зазначити, що приміщення для утримання свинопоголів’я обладнані за європейськими стандартами. Для зручності працівників вони з’єднані критим переходом. До всіх 30 корпусів уже підведено газопостачання, опалюватимуться вони за різними температурними режимами. Біля кожного приміщення, обладнаного системою вентиляції, дозаторами кормів, поїлками тощо, встановлено кормовий бункер.

Загалом на цьому високотехнологічному підприємстві, де функціонуватиме комп’ютеризоване управління всіма виробничими процесами, працюватимуть приблизно 100 фахівців. Частина їх уже пройшла стажування на аналогічних російських відгодівельних комплексах, ще два – працювали на свинокомплексах у Данії.

Оскільки агропромхолдинг “БЕЗРК-Белгранкорм” уже має багаторічний досвід роботи в Російській Федерації, а його підприємства зарекомендували себе як соціально відповідальні, усталені традиції планують запровадити і в Україні, розповідає Павло Терещенко. Зокрема це – навчання майбутніх спеціалістів у вузах із подальшим стажуванням на підприємствах агропромхолдингу з виплатою заробітної плати, будівництво житла для своїх фахівців, допомога школам, лікувальним закладам, турбота про ветеранів… І схоже, що сказане не розходиться з ділом. Адже тільки на етапі будівництва ТОВ “Белгранкорм-Полтавщина” уже відрахувало до бюджетів усіх рівнів 1 мільйон 800 тисяч гривень, ще 105 тисяч перераховано у фонд соціального розвитку Кобеляцького району, Білицькій ЗОШ надано допомогу в будівництві спортивного майданчика зі штучним покриттям, допомогли придбати школі й інтерактивну дошку.

Товариство “Белгранкорм-Полтавщина” має великі плани щодо розвитку агропромислового виробництва на Полтавщині. Скажімо, наступним кроком після налагодження роботи свиновідгодівельного комплексу буде будівництво комбікормового заводу потужністю 150 тисяч тонн комбікормів за рік та елеватора для одночасного зберігання 30 тисяч тонн зерна. Не зайве було б і землю в обробіток взяти, каже Павло Терещенко, адже свиновідгодівельний комплекс потребуватиме в рік близько 20 тисяч тонн кормів. На російських підприємствах функціонує замкнений цикл виробництва “від поля – до полиць магазинів”, розповідає керівник ТОВ. Це забезпечує стабільність вартості кінцевої продукції – м’яса. До того ж в інтегрованій системі виробництва працювати простіше й надійніше. Саме такі плани на майбутнє має керівництво агропромхолдингу і в Україні. Для цього, скажімо, вже зафрахтували 9 майданчиків загальною площею 131 гектар у Семенівському районі.

Звісно ж, полтавцям не байдуже, який вплив на екологію нашого краю може мати зазначене виробництво. Як запевнив нас генеральний директор ТОВ “Белгранкорм-Полтавщина” Павло Терещенко, на підприємстві застосовуватимуться тільки новітні технології, які протягом 70-ти років відпрацьовувалися у країнах Європи. Вони передбачають переробку промислових відходів і стоків, які після складування та сепарації будуть придатними для використання на сільськогосподарських угіддях.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.