Перспективи агровиробництва і малого підприємництва

Аграрії Полтавщини зібрали зернові майже на 90% площ. Загалом очікується вал зерна та зернобобових культур на рівні 4,5 мільйона тонн – ще один рекордний результат. Це майже на 2 мільйони тонн більше, ніж минулого року.

Серед проблем комплексу осінньо-польових робіт наголошувалося на нинішній посушливій осені та стані озимих культур. Із отриманих сходів лише 49 відсотків перебувають у задовільному стані. Значну частину їх, можливо, доведеться пересівати.

Учасники наради обговорили виконання в області національної програми “Сприяння розвитку малого підприємництва”. Як поінформував начальник управління з питань розвитку споживчого ринку, сфери побутових послуг та підприємництва ОДА Михайло Бугрій, протягом 9 місяців поточного року на податковий облік взято 4 тисячі 300 нових суб’єктів підприємницької діяльності. Збі-льшилась і кількість фермерських господарств. Якщо у попередні роки більшість підприємців займалися торгівлею, то нині переважає сфера послуг. На нараді зазначалося, що в облдержадміністрації завжди готові до співпраці з підприємцями, однак необхідні і їхні ініціативи, спрямовані на розвиток малого бізнесу на Полтавщині.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.