Назустріч материнству й дитинству

План створення в Полтаві такого центру в 2013 році обговорювали голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, заступник голови ОДА Олександр Коваль, начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак, керівники галузевих служб, лікарі, викладачі УМСА під час робочої зустрічі на базі Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського. Її учасники ознайомилися з роботою обох акушерських відділень обласної лікарні, що мають статус “Лікарня, доброзичлива до дитини”. Відділення загалом на 50 ліжок були відкриті у 2008 році з метою допомоги вагітним із міст та районів області з високим ступенем акушерського та перинатального ризику. З їх відкриттям значно поліпшилися умови праці медперсоналу та перебування пацієнток, знизився показник дитячої смертності та післяпологових ускладнень у породіль, збільшилася можливість надання медичної допомоги жінкам із ускладненнями вагітності, які мешкають у сільській місцевості. Але, на жаль, не всі вагітні, які потребують спеціалізованої медичної допомоги, можуть її отримати, адже з року в рік жінок із складними патологіями вагітності та важкими пологами в області стає дедалі більше. До того ж у пологовому відділенні обласної клінічної лікарні відсутні умови для надання невідкладної допомоги новонародженим. І тому дітей у важкому стані доставляють до обласної дитячої клінічної лікарні, що негативно позначається на результатах лікування і виходжування малюків. З огляду на це начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак, висловлюючи думку медиків і пацієнток, наголосив на необхідності створення в області сучасного перинатального центру й об’єднання на його базі консультативно-діагностичної, стаціонарної та реабілітаційної допомоги вагітним, породіллям та новонародженим із сіл і районів області.

– У рамках реалізації Національного проекту, ініційованого Президентом України Віктором Януковичем, у нашій області відкриття сучасного перинатального центру заплановане на 2013 рік. І ми маємо всі можливості для цього. Звичайно, за умови державної підтримки, – зазначив Олександр Удовіченко, підсумовуючи робочу зустріч. 

Було прийняте рішення створити робочу групу для всебічного вивчення варіантів створення в Полтаві перинатального центру та розробки поетапного плану реалізації цього проекту.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.