Нові можливості, нові горизонти

До кожного з цих комплексів входять один персональний комп'ютер вчителя і десять – для учнів. На них установлено ліцензійне програмне забезпечення. Також для комп’ютерів закуплено спеціальні меблі.

– У державі триває реалізація Програми Президента України Віктора Януковича “Україна для людей”, – наголосив Олександр Удовіченко. – Модернізація навчального процесу шляхом покращення матеріальної бази шкіл є безпосереднім виконанням державної цільової програми впровадження інформаційно-комунікаційних технологій “Сто відсотків” та обласної комплексної програми розвитку освітньої галузі регіону на 2011–2015 роки.

Нові навчальні комп'ютерні комплекси збільшать відсоток комп'ютерної забезпеченості даних шкіл і сприятимуть широкому залученню учнів до позакласної роботи з оволодіння інформаційно-комунікаційними технологіями й основами програмування для досягнення високих результатів на олімпіадах обласного та державного рівнів, більш ефективно підготувати вчителів до використання інноваційних педагогічних технологій у навчально-виховному процесі.

– Наступного року наші учні почнуть вивчати інформатику вже з другого класу, – розповів директор Полтавської спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів № 29 Микола Орловський. – Нині наш навчальний заклад на 50 відсотків оснащений необхідною технікою. Комп’ютери використовуватимемо при вивченні всіх предметів.

У Полтавській школі-гімназії

№ 31 голові облдержадміністрації Олександру Удовіченку вручили картини, виготовлені учнями, та подарували хореографічні композиції.

Керівник області наголосив, що на Полтавщині вже не перший рік діє програма комп'ютерного забезпечення сільських шкіл. Тепер вона отримала й, так би мовити, міську прописку. Крім чотирьох полтавських шкіл, подібні комплекси надійдуть і в три кременчуцькі та по одному в навчальні заклади Миргорода й Лубен.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.