Громади – носії влади

У ході пленарного засідання перед присутніми виступили заступник голови облдержадміністрації Олена Адамович, заступник голови обласної ради Володимир Марченко, Герой України, голова Котелевської райдержадміністрації Тетяна Корост.

– Беручи участь у проекті, ми набуваємо досвід міжнародного партнерства, підвищуємо ініціативність громад. А залучені ними власні кошти спонукатимуть жителів цих громад берегти те, що зроблено, бути патріотами свого краю, – наголосила Тетяна Корост.

Начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Дмитро Орлов доповів про участь Полтавської області у другій фазі проекту “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, яка розпочалася у червні 2011 року і триватиме до червня 2015-го. Загальний бюджет проекту – 17 млн євро. Пріоритетними напрямками реалізації проекту є охорона здоров’я, енергозбереження, навколишнє середовище, водопостачання, економічні ініціативи.

Із діяльністю Котелевського ресурсного центру познайомила його координатор Людмила Волотковська. А голова громадської організації “Світанок” Милорадівської сільської ради Василь Луценко розповів про те, як проходила реалізація першого мікропроекту “Шкільний автобус”. Досвідом роботи Семенівського ресурсного центру поділилася його координатор Аліна Корж.

Учасники зібрання також побували у селі Більськ, де оглянули амбулаторію загальної практики сімейної медицини, будівельні об’єкти СТОВ “Скіф”, спілкувалися із завідуючим амбулаторією Віктором Гетою та директором товариства Олексієм Бовдирем. У місцевій школі гостям розповіли про минуле й сучасне Більська. Мова йшла також про необхідність відкриття у селі дитячого садка, адже дошкільний заклад, відкритий торік при школі, не може вмістити усіх дітей. Саме тому в рамках участі Більської громади у другій фазі проекту планують реконструювати покрівлю двоповерхового приміщення дитячого садка, збудованого ще за радянських часів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.