“Домашній смак” – для гурманів та ласунів

У магазинах мережі "Домашній смак" завжди людно. Високим попитом користуються різноманітні крупи, макарони та інші продукти, смак і високу якість яких уже встигли оцінити споживачі. Поза конкуренцією у Карлівському та навколишніх районах і запашний хліб, випечений на власному пекарському підприємстві "Докучаєвських чорноземів" – ВАТ "Карлівський хлібозавод". Також "Домашній смак" пропонує кондитерські вироби – торти та тістечка, які виготовляє кондитерський цех хлібозаводу. А нещодавно карлівські кондитери розширили асортимент своєї продукції – розпочали виробництво здобного печива.

– Свого часу, до реконструкції хлібозаводу, наш кондитерський цех виробляв печиво, але у невеликій кількості й із застосуванням ручної праці, – розповідає завідуюча виробництвом ВАТ "Карлівський хлібозавод" Людмила Теппер. – Нині потужності цеху дозволяють розширювати асортимент солодкої продукції, тому вирішили знову повернутися до виробництва печива. Однак тепер цей процес автоматизовано – придбано спеціальну відсадну машину: тісто з міксера завантажується в бункер, і машина сама відсаджує печиво на лист. Завдяки цьому вироби виходять рівномірні, бажаної конфігурації та форми.

За словами Людмили Теппер, введення нових видів продукції дозволить не лише розширити асортимент, а й підвищити рентабельність хлібопекарського виробництва в цілому. Адже націнки на такий соціальний продукт, як хліб, – мінімальні. До речі, працює хлібозавод цілодобово, у дві зміни, виробляючи близько 5 тонн хліба на добу. В асортименті – до 30 видів хлібобулочних виробів.

– При виготовленні своєї продукції ми не використовуємо консервантів, інгредієнти у переважній більшості натуральні, – продовжує завідуюча виробництвом. – Скажімо, вершкове масло не заміняємо на спреди, а яйця – на яєчний порошок, як це практикують деякі виробники для зниження собівартості продукції. Також високу якість наших виробів гарантує використання борошна власного виробництва ТОВ "Агропромислова компанія "Докучаєвські чорноземи".

За зміну кондитерський цех виготовляє 100–120 кг тортів, до 150 кг печива десяти видів. Найбільш популярне у споживачів печиво з начинкою – Капітошка, Екзотичне, Спокуса. Незабаром у цеху буде встановлено глазурувальну лінію, тож в асортименті карлівських кондитерів з'явиться ще й печиво у шоколадній глазурі. А поласувати цими солодкими виробами зовсім скоро зможуть жителі всієї області, адже, за словами Людмили Теппер, ВАТ "Карлівський хлібозавод" має наміри розширювати не лише асортимент продукції, а й географію її реалізації.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.