Довкілля стає чистішим

– Під час інвентаризації, до проведення якої було залучено представників відповідних служб, на території району було виявлено близько 50 тонн таких хімічних речовин, – розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Чутівської райдержадміністрації Олександр Незвієцький. – Однак що це за речовини – достеменно не відомо.

Небезпечні отрутохімікати та хімзасоби пролежали на складах, частково під відкритим небом, щонайменше 20 років. Нині отруту перевантажують у спеціальну тару, затим вивезуть за межі району, а потім – і України. Кінцевий пункт призначення – Польща, де небезпечні речовини утилізують.

За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Михайла Андрусенка, в цілому по області є більше однієї тисячі тонн непридатних отрутохімікатів і хімічних засобів захисту рослин. Утилізація кожної тонни обходиться у 24 тисячі 700 гривень. Ці заходи проводяться на умовах співфінансування: 50 відсотків – із Державного та 50 відсотків – із обласного бюджетів. Зокрема з обласного бюджету згідно з відповідною програмою цього року було виділено 8 млн грн, з Державного бюджету – 4 млн грн, очікується надходження ще 4 млн грн.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.