Відроджується родинна церква Гоголів-Яновських

У нараді взяли участь депутат обласної ради, генеральний директор ТОВ “Агрофірма імені Довженка” Шишацького району Віктор Скочко, начальник управління містобудування і архітектури ОДА Юрій Петрук, начальник управління культури ОДА Геннадій Фасій, директор Національного музею-заповідника М.В.Гоголя Лідія Єнко, в.о. директора ДП “Міськбудпроект” Анатолій Чернощоков та начальник управління майном обласної ради Сергій Сагайдачний. Відпрацьовано технічні питання та визначено ключові напрямки робіт з відновлення церкви, яка має особливо важливе значення не тільки для місцевої громади, а й для музейного комплексу та усього культурно-духовного простору Полтавщини.

Відновлення церкви планувалося ще на початку створення музею-заповідника М.В.Гоголя у 1980-х роках. Ці питання порушувалися в рамках підготовки до відзначення 200-річчя від дня народження нашого всесвітньо відомого земляка.

Загалом протягом 2009–2011 років на ремонтно-реставраційні роботи в заповіднику було використано понад 6 млн грн із Державного та обласного бюджетів. Іван Момот підкреслив важливість підтримки владою ініціативи громади та залучення благодійних внесків для реалізації цього проекту.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.